x

Regina sinoć priredila spektakl ispred BBI Centra!

Popularna sarajevska grupa “Regina” sinoć je velikim koncertom na platou ispred BBI centra  zatvorila festival Baščaršijske noći i brojnim posjetiocima priredila pravi muzički ugođaj.

Sjajnom koncertu je prisustvovalo više od  4 hiljade posjetilaca, Sarajlija, ali i gostiju iz drugih bh. gradova i dijaspore. Koncert je otvoren spektakularno uz baklje i najmlađeg učesnika DJ Matija nakon čega su uslijedili taktovi “Reginine” najnovije pjesme “Kalimero”.

 

Aleksandar Čović, Davor Ebner, Boris Milijaš, Denis Čabrić, Buco, Goran i Vanja su izvodili najveće hitove “Regine”, a publika je sve vrijeme horski pjevala s njima. Duet “Regine” i Elene Risteske “Ljubav nije za nas” ovom prilikom izveden je u novom aranžmanu, a gost Alek Aleksov, producent grupe, također je odsvirao nekoliko pjesama.

 

Vrhunac koncerta je bilo izvođenje pjesme “Bistra voda” na kojoj su nastupili Dragoljub Đuričić i njegovi bubnjari, te mlada sarajevska pjevačica Amara Mistrić. Posebne emocije kod publike izazvalo je izvođenje pjesme “Sanjam`` kultnih “Indexa`` i pjesme Kemala Montena ``Nije htjela``,  i dok su se na velikim led ekranima redale slike Davorina  i Keme publika je najglasnije pjevala svaki stih.

 

Na bisu članovi “Regine” odsvirali su i najdražu obradu pjesme “Bijelog dugmeta” “Izgledala je malo čudno” i time završili dvosatnu fenomenalnu svirku.

 

Podsjetimo, ovim koncertom “Regina” je obilježila svoj 25. rođendan.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.