Regionalna hit predstava ``Sunce tuđeg neba`` Dragana Marinkovića Mace po peti put u Sarajevu

01.04.2017 19:00
regionalna-hit-predstava-sunce-tudeg-neba-dragana-marinkovica-mace-po-peti-put-u-sarajevu-main

Kad: 01.04.2017. u 21:00

Gdje: Dom Mladih, Sarajevo, BiH

 

Nakon četiri rasprodane izvedbe, Dragan Marinković Maca se vraća pred sarajevsku publiku sa regionalnom hit predstavom SUNCE TUĐEG NEBA.

Predstava koja je, već četiri puta napunila dvorane i nasmijala sarajevsku publiku do suza, ponovo će biti izvedena u Domu mladih 1. aprila sa početkom u 21.00.

 

Podsjećamo, premijerna izvedba održana u BKC-u, a potom i tri reprize u Domu mladih, rasprodane su u rekordnom roku.

 

Ulaznice, po cijeni već od 10,00 KM, od ponedjeljka, 6. marta će se moći kupiti na blagajni BKC-a, na platou Skenderija te putem prodajne mreže kupikartu.ba.

 

U predstavi SUNCE TUĐEG NEBA Marinković tumači  lik “višenacionalnog i multikulturalnog” junaka koji se kao takav našao u situaciji da luta svijetom tražeći svoje nebo, svoj novi spas.

 

U pokušaju da se prilagodi novoj sredini, junak ove predstave prolazi kroz mnoštvo situacija i stanja koje idu od euforičnog oduševljenja do neuroze, bijesa. Konstantno upoređuje svoj novi dom s onim koji je ostavio iza sebe, donoseći zaključke koje će biti obojene zdravim humorom.

 

Riječ je o tragikomediji koja opisuje duh vremena koji je iza nas, ali nas i dalje pogađa na nivou posljedica prošlosti. Ovaj satirični komad obuhvata različita mjesta, vrijeme i uspon civilizacije s krajem dvadesetog vijeka gde se provlači još uvijek aktuelno pitanje otići ili ostati?


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.