x

Regionalna liga: Košarkašice Čelika bolje od Trešnjevke!

U Prvom kolu Međunarodne regionalne košarkaške lige za žene u zeničkoj Areni košarkašice Čelika savladale su ekipu Trešnjevke rezultatom 60:59.

Podmlađena ekipa Čelika jako loše je otvorila susret pa su tako gošće preuzele inicijativu na terenu i do kraja prvog dijela stvorile prednost od 19 poena.

 

U drugom djelu utakmice domaće košarkašice su uspjele smanjiti prednost gostujuće ekipe i vratiti se u igru. Posljednja četvrtina apsolutno je pripala košarkašicama Čelika koje uz maksimalan napor u posljednjim minutama smanjuju prednost na dva razlike za 55:57 .

 

U 39. minuti susreta Tamara Kapor pogađa dva slobodna bacanja te poravnava rezultat, da bi nekoliko sekundi kasnije ponovo pogodila dva bacanja i dovela svoju ekipu u prednost od dva razlike. Gošće su se pokušale vratiti u igru u posljednjim sekundama sa dva dodatna poena, ali Mitrašinović je u zadnjim sekundama pogodio slobodno bacanje za konačnih 60:59.

 

U domaćoj ekipi najraspoloženije su  bile Mitrašinović sa 16 poena, te Popović, Iriškić i Kapor sa po 11 postignutih poena, dok je gostujuću ekipu predvodila izvrsna Anja Škara sa 17 poena, te Kelava sa 12 postignutih poena.

 

tekst : faktor

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.