x

Rekordna donacija Mesne industrije !

Mesna industrija „Ovako“ i ove godine organizirala je podjelu donacija socijalno ugroženim grupama. Osmu godinu zaredom mesna industrija „Ovako“ pružila je podršku socijalno ugroženim građanima naše države. Radi se o već tradicionalnoj podjeli hrane koju ova kompanija organizira u danima mjeseca ramazana.

Da bi pomoć stigla u „prave ruke“ najveći dio donacija isporučen je javnim kuhinjama koje, nažalost, iz dana u dan imaju sve veći broj korisnika. Donacija je namijenjena svim našim sugrađanima koji su u stanju socijalne potrebe, bez obzira na njihovu vjersku i nacionalnu pripadnost.

Odlučili smo da i ove godine pružimo podršku našim sugrađanima koji su u teškoj ekonomskoj situaciji. Svjesni smo činjenice da je mnogima jako teško i da je sve veći broj građana koji žive na rubu egzistencije, te smo u skladu s tim odlučili da ove godine podijelimo rekordnu donaciju, koja iznosi oko 33.000 kilograma naših proizvoda.

Iskoristio bih priliku da se zahvalim svim uposlenicima Mesne industrije „Ovako“ koji su uložili dodatne napore da se hrana namijenjena za donacije proizvode, raspodijeli i distribuira do krajnjih korisnika – rekao je Mušan Mutevelić, komercijalni direktor M.I. Ovako.

Iz javnih kuhinja Merhameta, Crvenog krsta i mnogih drugih organizacija koje su dobile dio ove velike donacije, ističu kako je pomoć M.I. Ovako i više nego dobrodošla, te pozivaju i druge bh. kompanije na slične akcije.

Posebno bih se zahvalio svim našim vjernim kupcima, jer bez njihove podrške koju svakodnevno pružaju kroz kupovinu proizvoda Mesne industrije „Ovako“ ni ova donacija ne bi bila moguća – naglasio je Mutevelić.

Iz Mesne industrije „Ovako“ kažu kako se nadaju da će i ubuduće biti u mogućnosti provoditi humanitarne projekte i pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.