x

Rekordnih 1.300 učesnika: Kenijac i Srbijanka pobjednici Sarajevo polumaratona!

Kenijac Stanly Kipruto i Srbijanka Olivera Jevtić pobjednici su 8. Sberbank Sarajevo polumaratona, dok su Osman Junuzović i Selma Zrnić iz Bosne i Hercegovine pobjednici Novo Nordisk Fun Run utrke od četiri kilometra.

Među rekordnih 1.300 učesnika i učesnica iz 30 zemalja, Kipruto je bio najbrži sa vremenom 1:07:47 dok su iza njega ostali Mađari, prošlogodišnji pobjednik Tamas Nagy (1:08:11) i Lajos Berec (1:10:13). 

 

U ženskoj konkurenciji iza Jevtićeve koja je kroz cilj prošla nakon 1:15:48 ostale su Nikolina Šuškić iz Hrvatske (1:21:52) i Tamsin Wilson iz Velike Britanije (1:22:49).

 

``Sretni smo što je polumaraton oborio rekord po broju učesnika i što smo dokazali da je ovaj događaj jednako važan nama organizatorima i trkačima širom svijeta. Hvala na nesebičnoj podršci sponzorima, volonterima, prijateljima, i naravno svim sportistima, koji su učestvovali, posebno polaznicima škole trčanja Klix``, istakao je direktor Udruženja Marathon, Erol Mujanović, posebno se zahvalivši i svim službama bez kojih organizacija ne bi bila moguća.

 

U okviru Novo Nordisk Fun Run utrke od 4 kilometra, Junuzović je pobijedio sa vremenom 10:03 dok su drugo i treće mjesto osvojili Srbijanci Saša Stolić (10:28) i Mirko Petrović (10:38). U ženskoj konkurenciji Zrnićeva je bila najbrža (11:27) dok su iza nje ostale Rahima Zukić (11:57) i Katarina Lemez (13:03) obje iz Bosne i Hercegovine.

 

“Drago nam je što osim polumaratona i Novo Nordisk Fun Run utrka za građane, opravdava svoj cilj i motivira druge da vode zdrav život i bave se sportom, ali i budu dio humanitarnih akcija“, dodao je Mujanović.

 

Organizaciju 8. Sarajevo Sberbank polumaratona i Novo Nordisk Fun Run podržavaju: Sberbank, Novo Nordisk, Grad Sarajevo, Coca Cola Hellenic BiH, Weleda, Orthomol Sport, Peugeot, Posao.ba, Kanton Sarajevo, općine Centar i Novo Sarajevo, Federalno Ministarstvo kulture i sporta, BH Telecom, iNovine, Ecoton, Ekopak, Mercator BiH, BBI Centar, Sarajevo City Centar, Bio Save, Guma M, Poliklinika Al Tawil, Rahatlook, Garmin, Liva Group, Hostel Massimo, Klix, Radio 8, Securitas, USAID, Caritas, Mozaik te Ambasade Velike Britanije i Španije.

 

tekst: klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.