x

Renault, Nissan i Mitsubishi kao trio fantastikus!

Udruživanje velikih auto kompanija nije strani pojam, a na pomolu je zaista veliko udruženje. Francuzi i Japanci ovaj put opet igraju glavnu ulogu…

Mitsubishi je kvalitetna marka automobila, ali u posljednje vrijeme i ne stoji baš najbolje. Sljedeća generacija Lancera nije u planu te automatski Mitsubishi pada svima u očima. Ipak, budućnost možda i nije tako crna. Renault-Nissan udruženje želi 34 posto japanske kompanije i potez vrijedan 2,2 milijarde dolara koji će imati ogromne posljedice, uglavnom pozitivne, na sve tri marke automobila.

 

Na sajmu automobila u Parizu, izvršni direktor Renault-Nissana Carlos Ghosn za Automotive News je izjavio da se očekuje odobrenje vlasti za multi-milijarderski pothvat, a kad se to dogodi biti objavljeni točni podaci što tvrtke zajedno planiraju. “Ovo nije posao gdje ćemo reći: ‘U redu, napravili smo dogovor, sad razmišljajmo što to ustvari želimo napraviti zajedno.’ Ne, na dan kad se dogovorimo, točno ćemo vam reći ono što ćemo raditi zajedno kao udruženje. I to je zaista nešto ogromno. Ogromno između Mitsubishija i Nissana. A isto tako, može biti vrlo značajno između Renaulta i Mitsubishija.”

 

Povezivanje Mitsubishija s Renault-Nissanom bi značilo veliku međusobnu povezanost u upravljanju, istraživanju i razvoju vozila.

 

Zaključio je: “Mitsubishi će se u ovom slučaju pridružiti savezu. Savez je zapravo razvoj sinergije. Znamo da postoji puno sinergije s Mitsubishijem i strateški imamo puno veza.”

 

Ostaje nam sačekati kakve će dogovor donijeti rezultate i da li napokon ima prave nade za Mitsubishi.

 

Izvor: automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.