x

Renault Talisman napada Passata!

Predstavljanjem novog modela, francuska je kompanija u penziju poslala modele Laguna i Latitude

Još prije nekoliko dana najavili smo kako će Renault početkom ovog tjedna prikazati novi model Talisman. Nastavak je to velike ofenzive obnavljanje kompletne palete modela. Talisman je ime limuzine srednjeg segmenta, a koji dolazi kao zamjena modela Laguna te Latitude. Nastao je na CMF platformi s međuosovinskim razmakom od 281 cm. Ukupno je dug 485, širok 187 te visok 146 centimetara. Zanimljivost je svakako prtljažnik obujma 608 litara. 

 

Prednji dio vozila dolazi s `bogatom` rešetkom zraka uz lakirane detalje, u potpunosti LED svjetla te u obliku slova C i dnevna svjetla koja se protežu do branika. I straga su LED svjetla koja ostavljaju 3D efekt. Ulazak u putničku kabinu ostavlja dojam da je kao predložak poslužila unutrašnjost modela Espace. Sa 26,2 cm prostora straga za koljenja to je jedan od najizdašnijih prostora za putnike, a pohvalno je i 25 litara pretinaca raspoređenih po cijeloj kabini. Putnicima na prednjim sjedalima ostavljena je mogućnost podešavanja sjedala u 10 parametara, a tu su i grijani jastuci te funkcije masaže. 

 

Početni model dolazi uz 4,2-inčni središnji zaslon, dok je u bogatijoj opciji tu i 8,7-inčni zaslon osjetljiv na dodir, a kao dio R-Link 2 infotainment sustava koji je uparen s Bose surround zvučnim sustavom sa 13 zvučnika. 

 

Renault je za Talisman predvidio TCe 150 i TCe 200 benzinske motore s turbopunjačem koji rade isključivo sa 7-stupanjskim mjenjačem s dvostrukom spojkom. Dizelski asortiman će uključivati dCi 110 i dC 130 motore, uz povezivost sa 6-stupanjskim ili 7-stupanjskim mjenjačem s dvostrukom spojkom. Tu će tu biti i dCi 160 twin-turbo dizelaš koji dolazi isključivo sa 6-stupanjskim mjenjačem s dvostrukom spojkom. 

 

Initiale Paris verziju činiti će jedinstvena Amethyste crna metalik boja, novi 19-inčni alu naplatci, specifična obilježja eksterijera i interijera, Nappa kožne presvlake, višeslojni bočni prozori, ekskluzivni podmetači na podu te posebna Initiale Paris hands-free kartica za pokretanje i otključavanje vozila. Jasno je kako Renault novim modelim želi napasti sam vrhu svog segementa, poput novog Volkswagen Passata. 

 

Izvor: automotorisport.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.