x

Renault i jedna odlična vijest!

Iskreno, nisam očekivao da bi Renault mogao ovako ugodno iznenaditi, ali izgleda da u svijetu automobila još uvijek postoje oni proizvođači kojima je tradicija barem isto toliko bitna koliko i zarada.

U današnje vrijeme manje-više svi proizvođači automobila u popisu modela imaju neki SUV. Neki imaju i više njih, a neki pak s tim pravokutnicima na četiri kotača eksperimentiraju do nemila i bestraga. Uglavnom, tom se trendu gigantizma među automobilima već odavno priključio i Renault.

 

Naravno, kako to obično biva, svaki trend ima svoje pobornike, pa je Renault u tom segmentu tržišta sa svojim modelima zaradio sasvim pristojan udio na tržištu, odnosno samim time i isto tako pristojnu količinu novaca, no za razliku od određenog dijela konkurencije Francuzi ipak staju na loptu i zadržavaju SUV tamo gdje mu je mjesto.

 

Naime, s obzirom svijet tih prekvalificiranih furgona, karavana i terenaca u sklopu kojeg npr. Nijemci sa svojim M, RS, AMG i inim drugim divizijama stvaraju nepotrebne glomazne modele, iz Renaulta dolaze informacije koje apsolutno negiraju prelazak njihovih SUV-modela u domenu brzine, snage i sveopće megalomanije u tom smislu.

 

Doduše, prije nekih godinu dana se na obzoru pojavila vijest o RS-verziji Renaultovog modela Captur, no prije nekoliko dana je ta vijest ipak opovrgnuta za sva vremena (ili se barem tome nadam).

 

U kratkom intervjuu za australski portal „Motoring“, neimenovani je izvor iz Renaulta potvrdio kako „SUV s oznakom RS od strane Renaulta više ne postoji ni kao ideja. Razrada je stala i projekt je ugašen“.

 

Isti izvor dodaje i kako „Nema sumnje u to da bi Renaultov sportski odjel mogao proizvesti SUV kojeg bi krasio sportski karakter. Dotični bi se na cesti mogao ponašati odlično i očaravati svojim performansama čak i uvjerljivije nego su to u stanju neki od konkurenata. Ali postoji zabrinutost oko potražnje za jednim takvim modelom i iz tog se razloga od takve ideje odustalo“.

 

Rečeno je i „U redu, mogli biste reći kako npr. Audi proizvodi i na tržištu uspješno kotira sa sportskim SUV-modelima koji se izuzetno dobro prodaju. No ne treba zaboraviti da mi nismo Audi i da je za nas u ovom momentu takav potez jednostavno suviše riskantan“.

 

Izvor: automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.