x

Revolucija u unutrašnjem uređenju Mercedesa A-klase!

Mercedes je novi CLS pokazao detaljem unutrašnjosti, a novu A-klasu u potpunosti su otkrili iznutra, a rezultat je impresivan

 

Mercedes-Benz odlučio je javnosti pokazati kako će sljedeća generacija A-klase izgledati iznutra. Obećali su revoluciju u unutrašnjem uređenju, a prema prvim službenim fotografijama čini se kako su obećanje i ispunili. Već na prvi pogled, jasno je kako će buduća A-klasa iznutra izgledati znatno profinjenije i luksuznije, a u Stuttgartu kažu i prostranije.

 

Osnova novog izgleda je podjela kokpita na dva ``kata``, s time da se gornji proteže neprekinut punom širinom automobila. Umjesto klasičnih instrumenata u vlastitom kućištu sada su tu dva ekrana, slična onima u E i S-klasi. Ekrani dolaze u tri kombinacije, ovisno o razini opreme. Osnovna oprema donosi dva 7-inčna ekrana, korak više su jedan 7-inčni i jedan 10,25-inčni ekran, a top modeli imat će dva 10,25-inčna ekrana. Oko ekrana nema nikakve konstrukcije pa razni elementi koji se na njima prikazuju izgledaju kao da lebde, a taj efekt dodatno naglašava ambijentalno osvjetljenje.

 

 

Mercedes je posebno ponosan na sustav ambijentalne rasvjete koji se prostire čitavom kabinom. Vozač na raspolaganju ima 64 boje koje su organizirane u deset ``svjetova boja`` koji se mogu spariti s izgledom ekrana. Uz to, sustav može stvarati i različite svjetlosne efekte. Osjećaj kvalitete i luksuza dodatno naglašava činjenica da A-klasa koristi isti multifunkcijski volan kao i S-klasa. Isto tako prednja sjedala mogu imati funkcije koje se uobičajeno povezuju sa skupljim modelima poput grijanja, ventilacije i masaže.

 

Uz sve to, nova A-klasa bit će praktičnija i prostranija od aktualnog modela. Najviše su profitirali putnici straga kojima je prostor za ramena narastao za 22 mm, za laktove 36 mm, a za glave 8 mm. U kabini je više pretinaca za odlaganje stvari, a prtljažnik je narastao na 370 litara, što je za 29 više nego prije.

 

Novi Mercedes A-klase na tržište stiže na proljeće 2018., a nakon što smo ga detaljno upoznali iznutra ostaje samo da vidimo kako izgleda izvana...

autozona.rtl.hr/ Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.