x

Rezultati vam se sigurno neće svidjeti: Zašto ne treba jesti banane za doručak!

Doručak je najvažniji obrok u toku dana, a banana je jedna od najpraktičnijih namirnica koju ugrabimo kada žurimo. Ne morate da je perete, ljuštite, čistite. Samo zgrabite i pojedete već na putu do posla.

Još od kada ste bili dijete znate koliko je to voće zdravo. Puno je vlakana i vitamina B, ukusno i lako zasiti, moglo bi se reći savršena voćka za početak dana. Međutim, nutricionisti su došli do saznanja koje nam se (moramo priznati) ni malo ne dopada, piše Elle.rs. 

 

Naime, pored gore navedenih pozitivnih strana ove ukusne voćke, postoje naravno i one negativne. Najveća mana bananama je to što sadrže dosta šećera, 25% i kiselost koja ne odgovara ph vrednosti našeg organizma tj. nije dobra za njega.

 

Instant dozu energije koju dobijete od banane, nestaće brzinom kojom ste je i dobili. Vrlo brzo ćete osjetiti glad. 

 

Najbolje bi bilo da je bananu kao prvi obrok kombinujete sa voćem poput avokada ili kiselih jabuka, sa dodatkom ljutog začina - poput đumbira. 

 

Ova kombinacija imaće značajne benefiti na vaš organizam, pomoći će ubrzanju metabolizma i neće doživjeti šećerni šok, kao prilikom konzumacije same banane.

 

Nutricionisti savjetuju, da ukoliko žurite i ne stižete da doručkujte, svakako preskočite ovu voćku kao zamensku alternativu, pranje jabuke će vam oduzeti samo par sekudni, a ova voćka je mudrije rješenje.

 

Izvor: Cafe.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.