x

Riješite proširenih pora za pet minuta!

Iako dobro znamo da su pore najnormalnija pojava na koži, nije ih lijepo vidjeti na licu kada su proširene, a koža masna. Ovdje su trikovi kako suziti pore u nekoliko minuta.

Kada su pore na licu proširene, ono automatski izgleda manje atraktivno. Ali, postoje trikovi kako ih suziti. 

 

Evo što trebate napraviti kako bi pore na licu bile manje vidljive:

 

Spasiće vas paradajz

 

Ovdje se radi o tretmanu u kojem glavnu ulogu ima paradajz. Izmiksajte ga pa nanesite na lice. Držite 20 minuta do pola sata pa isperite vodom. Odmah bi trebali vidjeti razliku. Oni koji koriste ovu metodu kažu kako je koža momentalno zategnutija, a pore puno manje vidljive. Takođe, imate li masnu kožu, u paradajz dodajte malo zobenih pahuljica - one će ukloniti masni sjaj.

 

Još nekoliko trikova:

 

Recept s bjelancem i pomorandžom: 

 

Trebaće vam bjelanca od dva jajeta i četvrtina šoljice soka od pomorandže. To dobro promiješajte, nanesite na lice, ostavite da se osuši pa isperite toplom vodom. Pore će se suziti, a koža će izgledati lijepo.

 

Uzmite kockicu leda i prislonite na mjesto gdje su pore proširene (ne držite predugo da ne oštetite kožu). Trenutno će se suziti. Ovo je odlično napraviti prije nanošenja šminke.

 

I soda bikarbona pomaže:

 

Navlažite lice pa nanesite soda bikarbonu. Masirajte nježno neko vrijeme te ostavite smjesu desetak minuta da se osuši. Isperite toplom vodom. Postupak ponavljajte jednom sedmično. Da bi učinak bio bolji, prije stavljanja soda bikarbone na lice, pore proširite na pari - držite lice iznad posude s toplom vodom. Jednak učinak imaće i stavljanje toplog, mokrog peškira na lice, na oko pet minuta.

 

Maska od meda i gline:

 

Fantastična je za dubinsko čišćenje pora. Pomiješajte kašiku meda i kašiku zelene gline. Dodajte nekoliko kapi limuna pa nanesite na lice. Nakon 15 minuta isperite mlakom vodom. 

 

Koristite puder za matiranje lica - na sjajnoj koži proširene pore više dolaze do izražaja, zato je puder koji matira kožu dobar izbor,

 

Izvor: Kolektiv.me

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.