x

Riješite se problema MASNE KOŽE uz pomoć PET prirodnih ljekova!

Uzrok masne kože je najčešće pretjerana aktivnost masnih žlijezda koje proizvode previše ulja. Previše ulja može začepiti pore, privući bakterije i činiti kožu sjajnom. Ulje s kože treba uklanjati kako bi nam koža bila zdravija.

Kako bi vam koža bila zdrava i ne previše masna, postoji nekoliko koraka koje morate raditi barem nekoliko puta nedjeljno. Isključivo izbjegavanje masnih proizvoda ili pretjerano pranje nisu dobri za vašu kožu. Kao i vaša kosa, koža treba posebnu njegu kako bi bila lijepa i zdrava.

 

Prirodni lijekovi protiv masne kože

Za kožu je najbolje prirodno. Upravo zato vam donosimo nekoliko savjeta kako da na prirodan način riješite problem masne kože.

 

1. Piling od zobenih pahuljica

Zobene pahuljice stavite u šoljicu za kafu i dodajte malo vrele vode ili mlijeka kako bi ih prekrili. Pričekajte da se malo ohladi, barem 10 minuta. Nakon toga ju možete koristiti kao masku za piling i nježno čišćenje kože.

 

2. Jabukovo surće

Sirće je astringent, što znači da zatvara pore i laka je pomoć u odstranjivanju viška masnoće s kože. Takođe se može koristiti kao toner. Uz to, bori se i protiv bakterija na koži koje lako izazivaju upalu i akne jer je antibakterijski. Izrazito pazite kako ga nanosite na kožu jer je jak i mogao bi vas iritirati. Najbolji razmjer je 3:1 vode i sirćeta.

 

Nalijte u posudicu mlake vode i jabukovog sirćeta razmjere 3:1 i natopite vaticu u to. Vaticom lagano prolazite po licu bez pritiskanja ili grebanja. Ispirite tako lice 2-3 puta. Ako dođe do crvenila, odmah prestanite i ispirite čistom vodom. Na kraju tretmana isperite lice. U slučaju nadražene kože možete umotati led u gazu i dodirivati lice kako bi smanjili nadraženost.

 

3. Vazelin

Osim što sprječava infekcije, on uklanja višak šminke i masnoće s vašeg lica. Uz to vazelin liječi i zaustavlja nastanak akni. Masnu kožu najbolje liječi ako ga nanosite jednom dnevno.

 

4. Aloe vera

Gel aloe vere, kao i jabukovo surće ima antiseptička svojstva koja pomažu borbi protiv upala i akni. Gel aloe vere nanosite na lice nakon pranja lica svako jutro. Pazite da ga nanosite u tankom sloju. Malo će vas hladiti i djelovaće osvježavajuće.

 

5. Ružina vodica

Ružina vodica hidrira suvu kožu ali i tonira masnu. Kroz dan je možete nekoliko puta našpricati na čisto lice bez pudera. Time ćete dobiti osjećaj svježine, a i koža će lakše disati. Čak i preko šminke će hidriratikožu ali ne preporučujemo špricanje na puder ili korektor. Koža će vam biti hidrirana, blistava ali ne i masna.

 

Izvor: Kolektiv.me

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.