x

Rijetki Ferrari Daytona Sir Eltona Johna može biti vaš!

Ako to želite. A da stvarno želite pustili biste izgovore i skucali kojih pola milijuna funti. Što je taj novac za takav auto? No bacimo, napokon, oko na Ferrari Daytona biser iz 1972.

Oporavimo se malo od elektrifikacije, Despacita i sličnih pomodnih stvari koje nas sa svih strana napadaju i zaplovimo malo u prošlost. Što automobilsku, što glazbenu. Sedamdesete. Ne, nećemo pisati o rođenju punka. Zamislite da ste objavili hit glazbeni album i zaradili priiiličnu svoticu. Što bi bilo prvo što biste učinili s nastalim prihodom? Ako ste u mislima odgovorili „Ferrari“ – niste sami. Mnogi bi učinili točno tako. Zapravo, to je upravo ono što je učinio Elton John kad mu je Goodbye Yellow Brick Road stigao na vrhove ljestvica, tako barem legenda kaže. Uzeo je ključeve i sjeo u svoj Ferrari 365 GTB/4 Daytonu. Danas navedeni automobil gledamo kako se promovira na aukciji.

 

Slavni glazbenici su često bili poznati po svojim poželjnim kolekcijama automobila. Sir Elton John je tijekom godina prikupio zbirku egzotičnih i skupocjenih automobila. Marke koje je volio viđati u svojoj garaži sežu od Jaguara i Aston Martina do Bentleyja i Rolls-Roycea. Rocket Man možda i ima patriotsku naklonost britanskim automobilima, ali kada je njegov sedmi (ili koji već) spomenuti studijski album nadmašio očekivanja i ljestvice 1973., kupio si je nešto nebritansko – spomenutog Ferrarija koji je junak naše današnje priče.

 

Možemo li ga kriviti, ipak se dotični automobil smatrao najbržim cestovnim vozilom svijeta u to vrijeme. Ferrari je imao samo blizu 1300 primjera navedenog modela, no ono što ovaj biser iz prošlosti čini još raritetnijim jest činjenica kao jednog od samo 158 primjeraka koja ima upravljanje s desne strane.

 

Automobil krasi identična Rosso Chiaro boja eksterijera s crnom unutrašnjosti baš kao onda kad je Sir Elton John kupio automobil. Glazbena zvijezda nije uživala u njegovim čarima beskrajno dugo, tek dvije godine, prije nego što je došao do jednog od članova Ferrari Owners Cluba. Dakle, vrlo kratko, ali očito dovoljno da automobil ne bude bezimeni ljepotan, nego da ga nečije ime može gurati (kao da mu je to potrebno).

 

Posljednji vlasnik posjedovao je ovo vozilo 16 godina, a garažirano je, održavano te maženo i paženo bez obzira na cijenu. S obzirom na dob, Ferrari Daytona nudi sjajnu izvedbu, kažu na aukciji. Rječnikom Eltona Johna, automobil bi svima mogao poručiti „I’m Still Standing“. I zaista se dobro drži. Divimo mu se malo gledajući fotke, red je.

 

Izvor: Aautomobili.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.