Rižoto sa morskim plodovima!
Za današnji ručak spremite rižoto sa morskim plodovima.
Sastojci:
150-200 g riže
1 mrkva
200 g gotovih morskih plodova
1 glavica luka
ulje maslinovo
začin
so
biber
peršunov list
3 čena bijelog luka
100 ml bijelog vina
Priprema:
Rižu dobro oprati i staviti da se obari u malo vode oko četiri do pet minuta, dok voda ispari. Na ulju propržiti sitno nasjeckan crni luk, pa dodati mrkvu. Kad se sve malo prodinsta, dodati morske plodove, bijelo vino i nasjeckan bijeli luk i sve prodinstati još 15 minuta. Na kraju dodati začin, biber, so i nasjeckan peršunov list. U tako spremljene morske plodove dodati obarenu rižu i sve lagano izmiješati, poklopiti i ostaviti poklopljeno oko 1015 minuta da riža upije mirise. Može se koristiti kao prilog ili kao glavno jelo.
Izvor: Nezavisne.com
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.