x

Rodila ga je sa 17 godina, izbacili su ih na ulicu, a onda ga je poslala u Australiju: Ovo je Stojin sin koji danas radi u ``Lazi Lazareviću``! (FOTO)

Stoja Novaković sa 16 godina udala se u selu Perlez, za čovjeka sa kojim je uskoro dobila i sina. Međutim, pjevačicina idila sa čovjekom kog je mnogo voljela nije mnogo trajala, pošto je on tri godine od vjenčanja poginuo.

- Udala sam se vrlo mlada, sa 16 godina, za čovjeka kojeg sam neizmjerno voljela, kao i on mene. Sina sam rodila sa 17 godina i ubrzo počela da nastupam sa jednim bendom, uz suprugovu saglasnost. Idila je trajala do moje 19. godine, kada se dogodila ta nesreća, a onda je sve krenulo naopako - ispričala je pjevačica.

 

- Porodica mog supruga me nikada nije voljela, od samog početka sam im smetala. Istog dana kada je moj muž sahranjen, njegova porodica je mene i moje dijete od tri godine izbacila na ulicu! Nisam stigla ni stvari da ponesem, izašla sam bez ičega. Gledam ono maleno dijete i ne znam kuda ću - rekla je Stoja nedavno.

 

Stojini roditelji se nisu slagali sa njenom preranom udajom, pa nije mogla da se vrati kući.

 

- Cijeli taj dan, do kasno u noć, išla sam kroz selo i na sav glas vrištala i plakala! Mislila sam da neću preživjeti. Narednih nekoliko mjeseci sin i ja smo bili kod moje drugarice, s njom sam dijelila posljednju šolju kafe i posljednje parče hljeba. Naravno, morala sam da nastavim da pjevam po kafanama da bi moje dijete imalo šta da jede - završila je Stoja.

 

Pjevačicin sin kog je rodila sa 17 godina zove se Milan. Godinama je živio u Australiji kod Stojine prijateljice, sve dok pjevačica u Srbiji nije izgradila ime i dovela ga nazad. Milan je završio srednju medicinsku školu, od pjevačice nikada nije tražio novac, a život joj je učinio savršenim sa dvoje unučadi koji su danas Stojin cijeli svijet. Milan je zaposlen u psihijatrijskoj ustanovi ``Laza Lazarević``.

(Telegraf.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.