x

Rolls-Royce: Bentley Bentayga je samo dobro kamufliran Audi Q7!

Prvi čovjek Rolls-Roycea Torsten Mueller-Oetvoes otkrio je nove detalje o SUV projektu Cullinan i usput se, bez pardona, osvrnuo na Bentley i njihov SUV Bentayga.

Rolls-Royce bi svoj prvi SUV u produkcijskoj formi trebao predstaviti za godinu dana, a prvi čovjek britanske automobilske kompanije koja je pod okriljem BMW-a potvrdio je da će Cullinan (naziv još uvijek nije zvanično potvrđen) biti zasnovan na novoj platformi na kojoj je RR prošlog mjeseca predstavio Phantom osme generacije.

 

``Bez obzira na oblik i namjenu automobila, Rolls-Royce će uvijek sačuvati ekskluzivitet, a razvoj svakog novog modela počinje isključivo bijelim listom papira. Do sada nismo, niti ćemo koristiti postojeće platforme koje se masovno koriste i u slučaju drugih modela, jer Rolls-Royce onda ne bi bio to što jeste``, rekao je Mueller-Oetvoes.

 

U zanimljivom osvrtu na konkurentski SUV koji proizvodi Bentley, Mueller-Oetvoes kaže: ``Bentayga nikada neće imati ekskluzivitet Rolls-Roycea, jer je samo dobro kamufliran Audi Q7 na čijoj je platformi i nastao, a na istoj će platformi Volkwagen uskoro ponuditi i novi Touareg. Masovnost i ekskluzivitet jednostavno ne idu zajedno``.

 

Ostaje nam da sačekamo i vidimo hoće li biti zajedničkih elemenata između Cullinana i BMW-ovog najvećeg SUV-a X7 koji će, također, biti predstavljen naredne godine.

 

Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.