x

Rolls Royce i dvije krajnosti!

Svijet tuninga u današnje vrijeme više doista ne bira s kakvim će se automobilima poigrati, pa kao dokaz toj tvrdnji evo jednog stiliziranog automobila i jednog koji je iz dosadnjikavog i uštogljenog eksterijera prerastao u jedan od naj-cool automobila koje sam ikada imao prilike vidjeti.

Mislim da Rolls Royce i slavnu povijest te ultra-luksuzne britanske marke (danas pod ravnateljskom palicom BMW-a) nikome ne treba posebno opisivati. Dapače, poznavatelji svijeta automobila za Rolls Royce itekako dobro znaju, dok onima koji taj fascinantan svijet na četiri kotača ne prate ta je marka svejedno poznata. Uglavnom, Rolls Royce već puno stoljeće (i kusur) među ostalim proizvođačima često znači uzor, te je bez problema moguće reći da svijet automobila bez te slavne marke ne bi bio ono što je danas.

 

Modeli koje Rolls Royce danas nudi na tržište dobrim su dijelom zadržali poveznice s nekadašnjim vremenima, te na tržište i dalje donose apsolutan luksuz. No za razliku od tih prošlih i minulih vremena, danas se Rolls Royce može pohvaliti i apsolutnom kvalitetom i korištenjem naprednih tehnologija koje odolijevaju zubu vremena, što nekada i nije bio slučaj.

 

Modela u ponudi nema puno, te se uz pokoju varijaciju na temu karoserije danas proizvode tek tri, no sva tri predstavljaju ono najbolje što auto-industrija danas može ponuditi.

 

Doduše, sanjati neki od Rollsovih modela znači svoje snove i želje podrediti luksuzu i eleganciji, a ne performansama i sportskom izričaju, ali to ni u bunilu nije nešto loše. Dapače, to je super i za svaku pohvalu, jer ako ćemo realno, takvih striktno luksuznih u današnje vrijeme na tržištu itekako nedostaje, ma koliko se neki drugi proizvođači automobila trudili svijetu objasniti da nije tako.

 

E sad…da bi se Rolls Royce u obliku bilo kojeg modela povezao sa svijetom tuninga, ekipa iza takvog projekta doista treba biti malčice udarena u glavu. No ni to ne mora nužno značiti nešto loše – pogotovo ako se u kontekstu cijele priče (u prvom primjeru) spomene tvrtka Spofec kao ogranak globalno-renomiranog tunera pod nazivom Novitec.

 

Izvor: automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.