x

Rolls Royce kolekcija proljeće/ljeto 2017!

Asocijacije koje se pojave kod većine vozača danas kad im se spomene Rolls Royce su luksuz, elegancija i kvaliteta. Međutim, što se dogodi ako spojite Rolls Royce i modu? Donosimo priču o tome.

Specijalne verzije modela automobila sa sobom donose različite dodatke i preinake koje ih razlikuju od serijskih verzija.  Jedna od takvih posljednjih „specijalnih“ inačica dolazi iz Ujedinjenog Kraljevstva. Rolls Royce je za sve svoje ljubitelje luksuza pripremio nešto zbog čega će njihovo viđenje automobila poprimiti sasvim novu dimenziju. Čelni čovjek dizajna, Giles Taylor navodi kako je u prču oko ovog posebnog Rolls Royce uključio nekoliko modnih dizajnera, a sve kako bi zadovoljio kupce, koji su prema njegovim riječima, modno osviješteni.

 

Donosi tri verzije modela Dawnfoto: Rolls Royce

Ovaj vodeći proizvođač luksuznih automobila predstavio je svoju „modnu“ kolekciju za 2017. godinu i oduševio nas izborom boja. Rolls Royce će tržištu ponuditi tri verzije „specijalne verzije“ s tri različite kombinacije boja kodnih naziva Mugello crvena, Cobalt plava i Mandarin, a sve to u kombinaciji s bijelom bojom eksterijera. Ako se Taylora pita, sva klijentela koja kupuje Rolls Royce  modele sjedi u prvima redovima gotovo svih modnih i kulturnih događanja te prati modu u stopu.

 

Interijerfoto: Rolls Royce

Kako ne bi sve ostalo samo na dizajnu i modi, nešto o performansama i materijalima od kojih je ovaj model izgrađen. Unutrašnjost je oplemenjena specijalno izabranom kožom bijele boje koja s ostalim detaljima iz unutrašnjosti čini sinergiju i izgleda zaista dobro . Međutim, Taylor očito nije predvidio što će se dogoditi ako vlasnik jednog od ovakvih modela sa sobom u auto povede kućnog ljubimca nakon igre u parku.

 

“Modni” detaljfoto: Rolls Royce

Ispod poklopca motora nalazi se pogonski agregat zapremnine 6.6 litara u V12 izvedbi. Uz 563 konjske snage koje ovaj motor razvija, Rolls Royce  do stotke ubrzava za 4.9 sekundi. Ono što ovaj model čini zanimljivim je automatski mjenjač s osam brzina i GPS sustavom koji mijenja brzine sukladno uzbrdici, a promjene brzina jedva da se i osjete. Pošto se radi o kabrioletu, za spuštanje, odnosno dizanje krova potrebno je 22 sekunde. Cijena? 309.000 eura.

 

Izvor: automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.