Rolovana ćuretina u mlijeku!
Pripremite ovo ukusno jelo i uživajte.
Potrebni sastojci:
1 kg ćurećeg bijelog mesa u komadu,
150 g tankih listova šunke,
500 g gotovih njoka,
8 dl mlijeka,
2 dl neutralne pavlake,
1 kašika gustina,
300 g šampinjona,
mješavina začina
Način pripreme:
Ćureće bijelo meso zarezati po sredini, a zatim pažljivo otvoriti i svaki kraj još jednom zasjeći kako bi se dobila pravougaona šnicla.
Šniclu preko najlon kese istanjiti čekićem za meso, začiniti po ukusu. Istanjenu šniclu prekriti listovima šunke pa urolovati i uvezati kuhinjskim koncem. U odgovarajućoj dubljoj šerpi otopiti margarin i ulje, zatim dodati rolovanu ćuretinu i propržiti na visokoj temperature sa svih strana da porumeni.
Smanjiti temperature i nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje mlijeka po potrebi. Kada je ćuretina napola dinstana, dodati neutralnu pavlaku i šampinjone isječene na četvrtine pa dinstati dok meso ne omekša.
Pred kraj dodati razmućen gustin sa malo vode, začine po ukusu i kuvati dok se ne dobije željena gustina. Njoke obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja, a zatim ih procijediti od suvišne tečnostii, poslužiti kao prilog uz gotovo jelo, prenosi ``Lj&Z``.
Izvor: Nezavisne.com
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.