x

Rolovana ćuretina u mlijeku!

Pripremite ovo ukusno jelo i uživajte.

Potrebni sastojci:

 

1 kg ćurećeg bijelog mesa u komadu,

150 g tankih listova šunke,

500 g gotovih njoka,

8 dl mlijeka,

2 dl neutralne pavlake,

1 kašika gustina,

300 g šampinjona,

mješavina začina

Način pripreme:

 

Ćureće bijelo meso zarezati po sredini, a zatim pažljivo otvoriti i svaki kraj još jednom zasjeći kako bi se dobila pravougaona šnicla.

 

Šniclu preko najlon kese istanjiti čekićem za meso, začiniti po ukusu. Istanjenu šniclu prekriti listovima šunke pa urolovati i uvezati kuhinjskim koncem. U odgovarajućoj dubljoj šerpi otopiti margarin i ulje, zatim dodati rolovanu ćuretinu i propržiti na visokoj temperature sa svih strana da porumeni.

 

Smanjiti temperature i nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje mlijeka po potrebi. Kada je ćuretina napola dinstana, dodati neutralnu pavlaku i šampinjone isječene na četvrtine pa dinstati dok meso ne omekša.

 

Pred kraj dodati razmućen gustin sa malo vode, začine po ukusu i kuvati dok se ne dobije željena gustina. Njoke obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja, a zatim ih procijediti od suvišne tečnostii, poslužiti kao prilog uz gotovo jelo, prenosi ``Lj&Z``.

 

Izvor: Nezavisne.com

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.