x

Rolovana teletina koja obara s nogu!

``Bogati`` recept koji će se dopasti baš svima. Služite uz pomfrit, pečeni krompir ili pire. Prijanto!

Potrebni sastojci za 4 osobe:

 

4 teleće šnicle

 

4 kriške mekog kačkavalja

 

4 kriške šunke

 

2 jajeta

 

150 g prezle

 

so

 

biber i suncokretovo ulje

 

senf po želji

 

Način pripreme:

 

Stavite šnicle između dvije plastične folije, istucite meso tučkom i stavite na radnu površinu. Svaku šniclu posolite i pobiberite, po želji premažite tankim slojem senfa. Ređajte po krišku šunke i mekog kačkavalja, urolujte i zakačite drvenim čačkalicama.

 

Odsjecite krajeve tako da rolnice imaju pravilan oblik. Umutite jaja u dubokoj činiji, posolite i pobiberite. Rolnice prvo uronite u jaja, pa uvaljajte u prezle i pecite u teflon tiganju sa malo ulja. Povremeno ih okrećite da porumene sa svih strana. Na kraju ih zapecite u rerni 10 do 15 minuta na 180 stepeni. Kada budu gotove, izvadite čačkalice, isecite meso na tanke kriške i poslužite dok je vruće,piše Press.

 

Izvor: nezavisne.com/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.