x

Roma uputila novu žalbu, Džeko na sudu: Nogomet je moj život, jedva čekam da se vratim!

Kapiten nogometne reprezentacije BiH i napadač Rome Edin Džeko pojavio se danas u Federalnom apelacionom sudu gdje je razmatrana žalba Vučice na njegovu suspenziju od dva meča, koju je dobio zbog crvenog kartona protiv Genove.

Džeko se pojavio u pratnji team menadžera Manuela Zubirije, gdje ga je već čekao advokat.

 

Bh. napadač je itekako potreban Romi što prije, pa su se zvaničnici rimskog kluba odlučili na drugu žalbu nakon što je prva odbijena. Oni su se nadali da će olakšavajuća okolnost u ovom slučaju biti činjenica da Edin nikad nije dobio crveni karton. Osim toga, ukazuju na to da riječi koje je Džeko izgovorio ``fu*k off`` predstavljaju psovku, a ne direktnu uvredu sudiji. O uvredi bi se radilo, kako navode talijanski mediji, da je Džeko izgovorio ``f*ck you``.

 
Nakon kratog čekanja u čekaonici, Edin je dao izjavu. Zadržao se dvadesetak minuta, nakon čega je izašao i obratio se novinarima.
 
 
``Vidjet ćemo šta će odlučiti. Imam veliku želju da se vratim na teren. Nogomet je moj život, jedva čekam da se vratim i pomognem ekipi u narednim utakmicama``, izjavio je Džeko.
 
Komentarisao je jučerašnju utakmicu protiv Chieva, koja je završena rezultatom 3:3. On nije igrao zbog suspenzije.
 
 
``Nedostajalo nam je mnogo igrača, ekipa je igrala dobro, ali nedovoljno za pobjedu. Izgubili smo dva boda, nesretno smo ostali bez pobjede. Moji saigrači su dali sve od sebe, borili su se do zadnje minute. Međutim, nekada je dobar i bod. Sljedeću utakmicu igramo kući i idemo na pobjedu``, dodao je napadač Rome.
 
Kazao je da nije zabrinut što je Roma na petoj poziciji.
 
``Nisam zabrinut, još mnogo bodova je u igri``, jasan je bio Džeko.
 
Pohvalio je mladog saigrača Umara Sadiqa.
 
``On je veoma talentovan igrač, bit će veoma važan za ekipu. Odlično radi i zaslužuje da postiže pogotke. Nadam se da će ih biti mnogo``, istakao je kapiten Zmajeva.
 
Odluka o Džekinoj suspenziji bi trebala biti saopćena večeras.
 
Podsjetimo, Džeko je crveni karton dobio na utakmici protiv Genove odigranoj 20. decembra u okviru 17. kola talijanske Serije A, koju je Vučica dobila rezultatom 2:0. 
 
 
Narednu utakmicu Roma igra na Olimpicu u subotu protiv Milana, a u Romi se nadaju da će Džekina suspenzija biti ukinuta te da će predvoditi napad Vučice u važnoj utakmici.
 
Izvor: klix.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.