x

Rozberg za 25 miliona ostaje u Mercedesu!

Niko Rozberg će po najnovijim vijestima iz Štutgarta ipak zadržati srebrni kombinezon. Njemačku ekipu bi dugoročna vjernost sadašnjeg vozača mogla da košta 25.000.000, umjesto dosadašnjih 18.000.000 evra.

Od sume se vrti u glavi, ali Niko Rozberg zaista vrijedi tih para po tvrdnjama njemačkih medija. Koliko se Daimleru zapravo žuri govori podatak da se u cijelu gungulu oko ovog ugovora uključio i Gerhard Berger, bivši as Formule 1 koji i dalje može mnogo toga da učini ne bi li odbranio interese svojih štićenika.

 

Mercedes je zbog njega u problemu, i moraće da plati možda i po koji svežanj novčanica više ne bi ili održao vozački biser u krilu njemačke ekipe.

 

``Prvo, Niko ima fantastičnog savjetnika koji je veoma iskusan u pregovorima oko novog ugovora. To je veoma pametno sa njegove strane“, kaže Toto Volf, misleći na Bergerove sugestije i budni nadzor nad poslovnim potezima Nika Rozberga u okviru njemačke ekipe.

 

Koliko je cijena od cijelih 25.000.000 eva niska ili visoka za vjernost prvog pobjednika Velike nagrade Evrope u Azerbejdžanu potpuno je diskutabilno. Ipak sigurno je da Rozberg i Gerhard Berger imaju prave adute u pregovorima jer nije zanemarljivo ni to što njemački vozač skoro suvereno vodi u generalnom plasmanu najbržeg cirkusa.

 

Izvor: nezavisne.com/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.