x

Rukometaši Prištine u Areni bolji od zeničkog Čelika!

Rukometaši Čelika i Prištine sinoć su u zeničkoj Areni odigrali prvu utakmicu 3. kola Challenge Cupa. Večeras je domaćin bila ekipa Prištine, budući da su se dva kluba dogovorila da se obje utakmice odigraju u Zenici zbog troškova.

U jučerašnjoj utakmici koja je odigrana pred oko 600 gledatelja viđen je sjajan rukomet pun preokreta. Čelik je u utakmicu ušao bez dvojice standardnih igrača Bakira Buljugije i Davora Kadića, koji su povrijeđeni što je svakako bio hendikep za trenera Senada Skopljaka. 

 

U prvom poluvremenu Zeničani, koji su danas bili formalni gosti, bili su bolji protivnik, te zahvaljujući sjajnim Birdahiću, Begagiću i Bajramoviću na poluvrijeme su otišli sa tri gola prednosti 13:17. 

 

U drugom poluvremenu ekipa Prištine je zaigrala mnogo bolje, te su stigli do rezultatskog preokreta. Posljednjih 15 minuta utakmice igralo se gol za gol, te se ušlo u veoma zanimljivu i neizvjesnu završnicu. Iako je Čelik imao dva igrača više kod rezultata 27:27, nisu uspjeli da to iskoriste, te je ekipa Prištine golom pet sekundi prije kraja utakmice slavila pobjedu rezultatom 29:28 pred sutrašnju revanš utakmicu. 

 

Najefikasniji pojedinci u redovima Prištine bili su Hoxha sa osam golova, Mjeku sa pet, a izvrstan na golu bio je Gashi sa 19 odbrana. Kod ekipe Čelika bolji od ostalih bili su Aldin Begagić sa osam golova, te Mujanović i Begović sa po četiri pogotka. Druga utakmica 3. kola Challenge Cupa biće odigrana danas od 15. sati u zeničkoj Areni, kada će domaćin ovoga puta biti rukometaši Čelika. Treće kolo Challenge Cupa: Priština - Čelik 29:28 (13:17)

 

tekst : sportsport

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.