x

Rukometaši Vogošće igraju za Nejlu Bašić!

U okviru 12. kola Premijer lige BiH Rukometni klub Vogošća Poljine Hills u subotu, 16.12.2017. na svom parketu odmjerit će snage sa kolegama iz Rukometnog kluba Konjuh iz Živinica. Pored takmičarskog, ova utakmica će biti i humanitarnog karaktera jer će sav prihod od ulaznica ići za liječenje 6 –godišnje Nejle Alibašić.

 

Nejla Alibašić (2011. godište) oboljela je od teške bolesti. Nažalost, dijagnoza je kancer Neuroblastom. Nejla je počela primati kemoterapije ali dalje liječenje mora nastaviti u inostranstvu, za šta su potrebna velika finansijska sredstva.

 

Rukometni klub Vogošća PH na čelu sa predsjednikom kluba Fetahom Kadrićem odlučili su dati svoj doprinos za liječenje malene Nejlice. Tim povodom obratio nam se i predsjednik kluba Fetah Kadrić koji kaže:

 

„U subotu igramo jako važnu utakmicu i posljednju domaću u jesenjem dijelu prvenstva. Ekipu Konjuha respektujemo, to su naši sportski prijatelji i bit će to jedana prava derbi utakmica. Susret protiv Konjuha bit će i humanitarnog karaktera i sav prihod od prodatih ulaznica ići će za liječenje djevojčice Nejle Alibašić. Stoga pozivam sve naše navijače i sve humane ljude da u subotu budu u vogošćanskoj dvorani i da zajedno pomognemo Nejli u daljem liječenju.“

 

Povodom utakmice izjavu je dao i Almir Osmanhodžić, lijevo krilo RK Vogošća PH.

 

„ U subotu nas očekuje utakmica protiv veoma iskusne ekipe Konjuha, koja je godinama unazad u samom vrhu BH rukometa. U svojoj ekipi imaju nekoliko vrhunskuh igrača i svakako su ekipa za svaki respekt. Mi želimo da zadržimo atmosferu u ekipi i da ovu seriju nepobjedivosti u domaćem prvenstvu nastavimo. Svakako da bi to ostvarili morat ćemo biti jako dobri kako u odbrani tako i u napadu. Ovo je također prilika da se odužimo našim navijačima kojih je sve više na utakmicama u našoj dvorani i da tako zaokružimo ovu kalendarsku godinu, što se tiče domaćih utakmica. Još jedan motiv za naše navijače je taj što će utakmica biti humanitarnog karaktera i sav prihod će biti namjenjen za liječenje djevojčice Nejle. Ovo je prilika svima da zajedno iskažemo svoju humanost i da pomognemo Nejli na novoj najvažnijoj utakmici, utakmici za život.“ – Rekao je Osmanhodžić.

 

Utakmica 12. kola PL BiH na rasporedu je u subotu, 16.12.2017. sa početkom u 19,00 sati u dvorani Amel Bečković u Vogošći.

Sportske.ba/ RK Vogošća

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.