x

Ruku na Srce - 1300 paketića podijeljeno djeci iz socijalno ugroženih obitelji!

Humanitarna organizacija studenata jučer je podijelila 1300 paketića djeci iz socijalno ugroženih obitelji. Humanitarna organizacija studenata ``Ruku na srce`` jučer je u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo, u okviru projekta ``Nijedno dijete bez paketića``, podijelila 1300 paketića djeci iz socijalno ugroženih obitelji.

Pored podjele paketića, djeca su imala priliku pogledati igranje novogodišnje predstave “Crvenkapica na naš način“ koju su pripremili volonteri Udruženja, sudjelovati u kreativnim radionicama te se družiti sa Djeda Mrazom.

 

Na realizaciji projekta u protekla tri mjeseca radilo je oko stotinu mladih ljudi, većinom studenata. Naglašavajući činjenicu da se projekat realizuje petu godinu zaredom, predsjednik Humanitarne organizacije studenata “Ruku na Srce“, Edin Žujo, istaknuo je da projekat iz godine u godinu raste.

 

``Prve godine pripremili smo 260 paketića za najmlađe, a već ove godine smo došli do 1300 paketića. To je rezultat velikog truda i rada svih volontera koji nesebično izdvajaju svoje slobodno vrijeme. Posebnu zahvalnost dugujemo svim kompanijama, organizacijama i pojedincima koji su nam pomogli u realizaciji ovog projekta“, naveo je Žujo.

 

Podsjetio je da Udruženje osim ovog projekta realizira i druge aktivnosti kao što su “Doniraj – vama bespotrebno, nekom korisno“ te prikupljanje školskog pribora i instruktivna nastava za djecu iz SOS dječijeg sela.

 

“Ovi mladi ljudi vratili su nam nadu u bolju budućnost. Našoj djeci ovo mnogo znači i zaista se nadam kako će se projekat nastaviti i u narednim godinama“, poručio je jedan od roditelja.

 

Paketići su ove godine obradovali djecu uzrasta do 14 godina iz socijalno ugroženih obitelji sa područja Kantona Sarajevo, djecu uključenu u program “Jačanje porodice“ koji se realizira pri organizaciji SOS Dječija sela BiH, prvačiće Osnovne škole ``Srednje``, djecu iz Udruženja oboljelih od multiple skleroze Kantona Sarajevo, djecu iz Osnovne škole “Grivice“ - izbjegličko naselje Ježevac, djecu iz Javne ustanove - Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju “Vladimir Nazor“ Sarajevo, djecu iz JU “Socijalno pedagoška životna zajednica Bihać“, djecu iz Maglaja čije su obitelji pogođene poplavama u svibnju 2014. godine, djecu iz Kamenice kod Zvornika, djecu iz Rogatice i djecu iz Dervente uključenu u program američkog Caritasa.

 

Također, članovi Udruženja su nastojali izaći u susret i mnogobrojnim obiteljima koje su se obratile Udruženju za pomoć. Dio paketića bit će podijeljen i djeci registriranoj u Merhamet MDD - R.O. Goražde, a dodatnu donaciju za ovu podjelu osigurat će zlatni sponzor projekta, Bekto Precisa.

(bljesak.info)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.