x

Ruše sve pred sobom: Šesti uzastopni trijumf za bh. duo!

Košarkaši Trabzonspora su došli do nove pobjede u Eurochallenge Cupu. Oni su sinoć na gostovanju savladali Magnofit GK rezultatom 77:67.

Tako su Nenad Marković i naš reprezentativni centar Andrija Stipanović upisali šesti uzastopni trijumf otkako je legenda naše košarke sjela na kormilo ovog turskog tima (po tri pobjede u turskom prvenstvu i Eurochallenge Cupu).

 

Andrija Stipanović je sinoć ubacio 14 poena i imao devet skokova, te je još jednom bio najzapaženiji u redovima svog tima. Trabzonspor je dobio ovaj meč zahvaljujući sjajnoj igri u posljednjoj četvrtini kada su postigli čak 30 poena.

 

No, nije sve tako dobro krenulo za gostujući tim. Domaćin je dobio prvu četvrtinu meča rezultatom 18:15, a istim rezultatom su bili bolji i u drugoj četvrtini. Na poluvremenu su imali prednost od šest poena, a rezultat je glasio 36:30.

 

Dobijaju i treću četvrtinu rezultatom 20:17 i na ulasku u posljednjih deset minuta imaju višak od devet poena. No, Trabzonspor je odigrao fantastično u posljednjoj četvrtini meča koju dobijaju rezultatom 30:11 i tako dolaze do šeste pobjede u europskim takmičenjima.

 

Najefikasniji igrač u redovima pobjedničkog tima je bio Dwight Hardy sa 17 poena. Na drugoj strani najbolju partiju je pružio Travis Taylor sa 15 poena i devet skokova, stoji na stranici Košarkaškog saveza BiH.

 

Izvor: sport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.