x

Ruska supa s kiselim kupusom

Gotovu juhu poslužite u keramičkim zdjelicama.

Sastojci:

150 g kiselog kupusa

100 g kuhane šunke

50 g teleće jetrice

100 g šampinjona

10 g kopra

10 g kapara

70 g ječmene kaše

5 dl goveđeg temeljca

so i biber

 

PRIPREMA: 

Operite ječmenu kašu i stavite da se skuha u posoljenoj vodi. Na uske trake izrežite kuhanu šunku i jetricu. Očistite šampinjone ili neku drugu vrstu gljiva i narežite na ploške.

Na zagrijanom ulju prepržite jetricu i šunku. Dodajte gljive i kiseli kupus te dinstajte sve oko 15 minuta.

Umiješajte kapare i sjeckani kopar. Zalijte goveđim temeljcem, dodajte ocijeđenu i napola kuhanu ječmenu kašu te kuhajte sve još pola sata, dok ječam ne omekša.

Gotovu juhu poslužite u keramičkim zdjelicama.

 

Izvor: Ljepotaizdravlje.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.