x

Ruža sa Balkana !

Hit pjesma Ruže Efendić `Svi su mi pričali` lagano se "zavrtjela" i u skorije vrijeme se očekuje da dostigne svoj vrhunac i ugleda pravo svjetlo dana.

Ruža Efendić je 2002. godine nakon snimanja svog prvijenca za PGP došla u Sarajevo iz poslovnih razloga, gdje je ostala i dan danas. Igrom sudbine je srela svog sadašnjeg supruga i nakon relativno kratke ljubavne romanse su uplovili u bračne vode, što je itekako potvrdilo poznatu sarajevsku: ``Ko se jednom napije vode sa Baščaršije, iz Sarajeva otići više ne umije``. Upravo takav slučaj je sa Ružom. Nakon dugogodišnje pauze sudbina je ponovo uplela svoje prste i naizgled, uz jednu popodnevnu kaficu nastala je veoma interesantna pjesma, a sve zahvaljujući Ružinom šestogodišnjem sinu i prijateljici Berini Karaga.

Pjesma `Svi su mi pričali` je puštena i tek treba da ugleda svjetlost dana. Pečat svemu je dala provjerena ekipa Tempo Produkcije na čelu sa Almirom Ajanovićem i Damirom Bečićem, tako da kada uzmemo u obzir Ružine vokalne sposobnosti i provjerenu ekipu u kvalitet pjesme ne treba ni sumnjati.

Iako je napravila popriličnu pauzu vezano za snimanje novih pjesama, Ruža je poznata sarajevskoj publici i šire, a čemu su najbolji dokaz njeni derneci i posjećenost istih u klubu `Barlotti`. Ruža se nada dobroj reakciji publike na njenu novu pjesmu, a da ništa ne prepušta slučaju svjedoči i druga numera koja je u pripremi. Ne ostaje vam ništa drugo nego da uživate uz dobru muziku i miris Ruže sa Balkana.

Tekst za pjesmu potpisuju Berina Karaga i Ruža, za muziku i aranžman su se pobrinuli: Banda, Almir Ajanović i Damir Bečić. Harmoniku i klavijature je odsvirao Armin Čohodar, flauta M. Dimitrov, prateći vokal E. Selimović.

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.