x

SAFET SUŠIĆ OGORČEN: Ova se izjava mnogima neće svidjeti!

Selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić, koji je na ovoj funkciji večeras do ponoći gostovao je na Radiju Otvorena mreža gdje je kazao da još uvijek ne zna da li će ostati selektor BiH. Gledajući iz ove perspektive popularni Pape je rekao da se u Brazilu nismo obrukali, ali da smo mogli više, prenosi Patria.

- Ja sam već rekao da nam je falilo malo više sreće. Za nas je vrlo loše počelo prvenstvo, jer čim vidiš da gol sam sebi zabiješ vidiš da nemaš sreće. Druga stvar je da mnogi igrači pogotovo ključni nisu odigrali na nivou na kojima smo navikli ih gledati. Muhamed Bešić, Miralem Pjanić i Asmir Begović su bili sjajni i nema im se šta pigovoriti ostali su morali malo više, onda se o sudijskim greškama ne bi ni govorilo – kazao je Sušić.

 

On dalje dodaje da mu je žao što u nogometu nema napredne tehnologije koja bi pomogla i sudijama da utvrde da li je bio regularan pogodak. O situaciji sa Nigerijom kada je Edinu Džeki poništen čist gol Sušić kaže:

 

- Ne može svako da sudi. Ne vidim razloga zašto se tehnika ne bi uvela. Volim američku košarku i zašto se to ne bi radilo u fubdalu. Mislim da je u utakmici s Nigerijom veću ulogu odigrao pomoćni, a ne glavni sudija. Ne vjerujem da je bila neka namjera, jer svi koji naprave namjernu greške odlaze i ne sude više na velikim takmičenjima – dodao je Sušić, dodajući da se trenutno ništa ne radi na pregovorima između njega i Nogometnog saveza.

 

- Ne dešava se ništa, ostavili smo par dana da prođe da se svi odmorimo od putovanja i vjerovatno ćemo se vidjeti u narednim danima – kazao je Sušić.

 

Na oštre novinarske kritike Sušić se nije previše obazirao, te je zaključio da BiH svugdje više cijene nego kod kuće.

 

- Ne bih se osvrtao na to. Znam samo to da su nas mnogo više hvalili i mnogo više nas poštuju nego ovdje kod nas. Ja sam dosta i čitao stranih medija i imam prijatelja u Turskoj, Francuskoj i svi su hvalili našu igru koja je bila otvorena i bez kalkulacija. Falilo nam je malo sreće i taj gol i zato nisam shvatio tu kritiku. Evo i sada „Avaz“ vodi neku kampanju, je im je možda dosadio ovaj selektor. Ne bih htio to komentirati. Mene to ne interesuje, mene zadovoljava sreća običnih ljudi. Ne uzbuđuju me puno to šta je neki novinar napisao – dodao je Sušić.

 

Diplomatski je Pape odgovorio i na pitanje da li bi se nekim igračima trebalo zahvaliti na saradnji,

 

- Treba uvijek računati na igrače koji će ti trebati, to je odgovor na to pitanje. Najbolje je da to kažem – dodao je Sušić.

 

Na kraju je dodao da BiH ima tim za blistavu budućnost i da bi svakako trebalo da se plasira na Evropsko prvenstvo, a kasnije i na Svjetsko.

 

- Što se tiče Brazila i onoga što je tamo ostalo mislim da je Messi broj jedan. I ako dođu u finale navijat ću za njih – kazao je Sušić, prenosi Patria.

 

(Reprezentacija.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.