x

SEAT-ova oznaka FR sada i uz model Ateca!

Ateca FR svoje će premijerno predstavljanje pred publikom imati na Sajmu automobila u Barceloni koji će se održati narednog mjeseca.

SEAT-ov odgovor na Volkswagenov Tiguan s paketom opreme R-Line izvana karakterišu novodizajnirani odbojnici, crna maska hladnjaka, obrubi blatobrana u boji karoserije, nova kućišta LED svjetala za maglu i (kao najupečatljiviji detalj) nove 19-inčne aluminijske felge na kojima su gume dimenzija 245/40. Tu su i nezaobilazne FR oznake.

 

Unutrašnjost je opremljena sportskim prednjim sjedištima koja su obložena alkantarom, a tu je i sportski kožom obložen upravljač. Sve je prošiveno koncem crvene boje, a aluminij je svoje mjesto pronašao na osloncu za lijevo stopalo, papučicama i pragovima.

 

Atecu FR pokreće dvolitarski četverocilindarski benzinski motor koji uz asistenciju turbo-punjača raspolaže sa 193 KS. Za prijenos snage na prednju ili obje osovine zadužen je ručni 6-stepeni mjenjač, a u opciji je i automatski mjenjač sa dva kvačila (DSG). Paket FR nudit će se i u kombinaciji s dvolitarskim turbodizelskim motorom (190 KS i 400 Nm), a kupcima će se opciono nuditi i adaptivni ovjes koji se krije iza skraćenice DCC (Dynamic Chassis Control).

 

``Oznaka FR naš prvi SUV čini još zabavnijim, jer smo okretnost i upravljivost automobila podigli na viši nivo``, rekao je potpredsjednik SEAT-ovog odjela za istraživanje i razvoj Matthias Rabe.

 

Cijene još uvijek nisu objavljene, a Ateca FR u prodajne salone stiže početkom ljeta.

 

Izvor: Klix.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.