x

SEKTAŠI OSUDILI BEBU NA SMRT: Roditelji iz Požarevca zabranili da im dijete primi krv!

Sektaši svom djetetu starom tri dana hladnokrvno potpisali smrtnu kaznu! Kako „Alo!” saznaje, supružnici iz Požarevca, koji su Jehovini svjedoci, usprotivili su se da njihova beba primi tuđu krv, iako su im ljekari rekli da hitno mora na operaciju i da je transfuzija neophodna. Poslije potpisivanja izjave da odbijaju transfuziju krvi, Centar za socijalni rad u Požarevcu im je privremeno oduzeo starateljstvo i dao saglasnost Dječjoj klinici u Tiršovoj da obavi hitnu operaciju.

Kako saznajemo, drama se odigrala 13. novembra u Dječjoj klinici u Tiršovoj u Beogradu kada su roditelji odbili da njihovo dijete u toku operacije primi tuđu krv!

 

- Doktorka je obavijestila policijsku stanicu Savski vijenac da se na odjeljenju intenzivne njege nalazi beba stara tri dana, kojoj je potrebna hitna hirurška intervencija i da je neophodno da u toku operacije primi krv. Problem je nastao kada su otac i majka odbili da potpišu saglasnost, navodeći da su pripadnici vjerske grupe Jehovini svjedoci - navodi naš izvor i dodaje da je zbog toga morala da interveniše policija.

 

- Otac D. G. (35) iz Požarevca pozvan je u policijisku stanicu Savski vijenac. Međutim, on je hladnokrvno rekao da ni po koju cijenu neće potpisati saglasnost da se njegovom djetetu da tuđa krv. Policija je razgovarala i sa majkom A. G., koja se takođe izjasnila da se protivi da njeno dijete dobije krv. Obaviješten je Centar za socijalni rad u Požarevcu i traženo je da preduzme hitne mjere, jer je dijete bilo životno ugroženo. Poslije konsultacija, stručnjaci Centra za socijalni rad u Požarevcu rekli su da će dati saglasnost za transfuziju krvi onog trenutka kada ljekari saopšte da je dijete životno ugroženo zbog grubog zanemarivanja - prepričava naš sagovornik dramu.

 

- Sutradan je pravna služba Dječje klinike u Tiršovoj zvanično poslala izvještaj Centru za socijalni rad u Požarevcu i navela da su otac i majka pripadnici Jehovinih svedoka i da se protive da njihovo dijete primi tuđu krv! Njima je na osnovu toga privremeno ukinuto starateljstvo i data je saglasnost da bolnica nastavi liječenje bebe - kaže naš izvor.

(Alo.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.