x

SEKUNDA DO SMRTI VJEŠANJEM: Imao je omču oko vrata, a onda mu je majka žrtve sve oprostila!

TEHERAN - U Iranu je u posljednji trenutak obitelj žrtve jednog osuđenika na smrt spriječila izvršenje smrtne kazne vješanjem, a cijeli je dramatični događaj zabilježio jedan tamošnji fotoreporter.

Osuđenik je poznat samo po imenu Balal, a zna se da je prije sedam godina u jednom gradiću na sjeveru Islamske Republike u svađi nožem ubio Abdulaha Hoseinzadeha, koji je tada imao 18 godina.

 

On se već praktički bio pomirio sa sudbinom - s crnim povezom na glavi i omčom oko vrata samo je čekao da umre.

 

No, Abdulahova majka tvrdi da je sanjala kako joj sin govori da je sada na boljem mjestu i kako se ne bi trebala osvećivati. Stoga je, u skladu sa šerijatskim zakonom, umjesto da je izmaknula stolac ispod Balalovih nogu, krvnika svog sina snažno ošamarila i zatim mu skinula omču s vrata.

 

Nakon toga je prišla ubojičinoj majci te je snažno zagrlila. Obje su zajecale.

 

'Prije tri dana moja je žena u snu vidjela našeg najstarijeg sina koji joj je rekao da se nalazi na dobrom mjestu i da se nema smisla osvećivati. To je moju suprugu umirilo i odlučili smo zajednički promisliti o svemu do dana najavljenog smaknuća', kazao je otac žrtve Abdolghani Hosseinzadeh, koji je uvjeren da Balal uopće nije namjeravao ubiti njegovog Abdulaha.

 

'Abdulah je bio uvrijeđen i Balala je udario, nakon čega je on izvukao kuhinjski nož kojim nije znao rukovati. Bio je naivan', tvrdi otac.

 

Ono što oprost čini još više zapanjujućim je činjenica da 18-godišnji Abdulah nije bio prvi sin kojeg je ova iranska obitelj izgubila. Njihov drugi sin je poginuo u prometnoj nesreći kada je imao samo 11 godina.

 

Što će se u konačnici dogoditi s Balalom nije jasno. Prema šerijatskom zakonu, obitelj ima pravo poštedjeti ga smrtne kazne, no to ne znači da ostatak života neće provesti iza rešetaka.

 

Izvor:Jutarnji.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.