x

SIN UBIJEN BRANEĆI MAJKU: Godinama maltretirao porodicu i komšije, a onda izazvao KRVAVU DRAMU!

Marinko Ilić (60) iz Donje Borine kod Malog Zvornika u subotu popodne zadao je smrtonosne ubode nožem nevjenčanoj supruzi Ruži Tomašević (62) i sinu Dragiši Iliću (24), a njihova tijela ispred kuće zatekla je malozvornička policija, koju su o nezapamćenoj tragediji u selu obavijestile komšije.

Prema nezvaničnim informacijama, Milorad se poslije svađe, koje su inače bile česte u njihovoj kući, prvo ustremio na suprugu Ružu, koja je ranjena pokušala da pobjegne do prvih komšija.

 

U pomoć je pritekao sin, koji se u tom trenutku nalazio na spratu, u svojoj sobi, ali je i on postao žrtva pomahnitalog oca za kojeg u selu niko nema lijepu riječ. Ruža je uspjela da pretrči pedesetak metara, ali je iskrvarila, dok je mladić pao ispred dvorišta.

 

– Učinilo mi se da Marinko pokušava nekoga da podigne, pomislio sam da je neko pao na ledu, ali sam onda vidio da malo dalje i Ruža leži u snegu. Ovo nije prvi put da Marinko pravi belaj, više puta je prijavljivan zbog nasilja i prijeke naravi, policija je nekoliko puta intervenisala, ali, očito, da je bio spreman i na ovakav zločin – priča jedan od prvih komšija.

 

Milan Milutinović, zamjenik višeg javnog tužioca u Šapcu, potvrdio je da je u toku obdukcija tijela dviju žrtava, a da je Marinku određeno zadržavanje.

 

– Osumnjičeni će u ponedjeljak biti saslušan kod tužioca, a poslije obdukcije znaćemo druge detalje o ovom slučaju. Predložićemo zadržavanje do 30 dana, a onda kreće dalja procedura i istraga koju vodi šabačko Više javno tužilaštvo – kazao je Milutinović.

 

Od mještana se moglo čuti da je Marinko tokom devedesetih bio na hrvatskom ratištu, da je u Vukovaru i upoznao Ružu, koja je rodom iz Koprivnice, ali da su problemi nastali već njihovim dolaskom u Donju Borinu.

 

– Ruža je bila vrijedna i tiha žena, trpjela je ono što niko ne bi. Ljetos je na nju nasrnuo nožem i povrijedio joj ruku, pa je u bolnici morala da ispriča šta se desilo. Marinko je prijavljen, ali je ona poslije nekoliko dana povukla prijavu, nadajući se da će se smiriti – pričaju naši sagovornici.

 

Dragiša je završavao treću godinu Više poslovne škole u Loznici i, prema kazivanju njegovih najbližih drugara, planirao je da se odseli u Novi Sad i započne novi život.

 

– Mučio se da nekako otplati školovanje, nadajući se da što prije ode od oca koji mu je stalno pravio probleme. Dragiša je radio kao ekonom u lokalnom FK „Mladost“, bio izuzetno pristojan dečko i dobar drugar. Ne mogu da vjerujem šta ga je snašlo – priča jedan od njegovih drugova.

 

Marinko, koji je osumnjičen za dvostruko teško ubistvo, kada je priveden u stanicu policije nije bio u psihičkom stanju da daje izjavu, pa je prebačen u lozničku Opštu bolnicu, gdje mu je ukazana pomoć.

 

– Sinoć oko 18 sati primljen je pacijent koji je pregledan u urgentnoj službi, a potom je pušten uz pratnju policije – potvrdili su u bolnici.

 

Iako konkretan motiv za Marinkov krvavi pir istraga tek treba da utvrdi, u selu je javna tajna da se njihov mještanin, inače vrsan građevinski radnik, bahato ponašao ne samo prema porodici, već i prema komšijama pa je zato rijetko ko sa njim i imao normalnu komunikaciju.

 

Iz prvog braka imao je dva sina, koja žive u Valjevu, ali, prema priči mještana, ni sa njima nije imao kontakte. Prilaz kući Ilića i u nedjelju obezbjeđivala je policija.

(Blic.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.