x

SK Bosnia Online EU Teplice - EWC 2017 Nazare - Učešče u ligi šampiona!

Predsjednik Beganović: Veoma sam ponosan pobjedom SK Bosnia Online  EU Teplice nad Francuskim Littoral u Ligi Šampiona Euro Winners Cup 2017 Nazaré!

Nazare (Portugal) / Teplice (Češka republika) - Beach Soccer ekipa SK Bosnia Online EU Teplice je zaista doživjela veliki boom. Historijsko učešče u Ligi Šampiona je diglo na  noge sve fanove SK Bosnia Online EU Teplice. Bosnia je postigla zapis kao prva ekipa koja je učestvovala u oficialnoj Ligi Šampiona ili Euro Winners Cup 2017 Nazare - Portugal koja je pod FIFA.

 

U grupi A je SK Bosnia Online EU Teplice započela prvom utakmicom protiv finaliste Artur Music iz Ukrajine. Ekipa Artur Music je veoma jaka i sama činjenica da je došla do finala Lige Šampiona i završila na 2. mjestu je tome pokazatelj. Teplice su se izborile za gubitak 0:14 koji je budio respekt kod ostalih protivnika. Napomenimo da su Teplice učestvovale u Euro Winners Cup 2017 Nazare sa dva igrača na klupi i rezervnim golmanom.

 

Kako navodi uprava kluba upravo zbog zdravstvenih problema na zadnji tren nije mogao odputovat sa ekipom SK Bosnia Online EU Teplice najbolji strijelac Superlige Beachsoccer Czech 2016 Denis Lanka i njegov kolega Žarsky. U drugom susretu SK Bosnia Online EU Teplice je nastupila protiv Ruske FC Delta Saratov. Ekipa koja je zaista veoma jaka i to je pokazalo i njeno osvojeno 4.mjesto u Euro Winners Cup 2017 Nazare.

 

SK Bosnia Online EU Teplice je izgubila 10:1 protiv Ruske FC Delta a strijelcem jedinog pogodka je bio David Černy. Pod vodstvom kapitena Jiri Baran je ekipa SK Bosnia Online EU Teplice nastupila u zadnji match protiv Francuske ekipe Littoral BS Dunkerquois. Kapiten Baran je slavio 21-rodjendan i glavna želja je bila pobjeda. SK Bosnia Online EU Teplice je ubjedljivo pobjedila Francusku ekipu Littoral Beach Soccer Dunkerquois 6:3 sa dva igrača na klupi ubjedljivo i završila je na trečoj poziciji tabele A preliminary round Euro Winners Cup 2017 Nazare.

 

Četiri pogotka u mrežu Francuskog protivnika je poslao David Černy koji je zaista briliantnim nastupom doveo svoju ekipu do pobjede. Kapiten Baran je proslavio rodjendan pogodkom u mrežu protivnika sjajnim šutom na zadnju a za njime je dodao svoje ime u pamčenje pogodkom iz kornera Jiri Formanek.

 

Zapravo 3 boda su falila SK Bosnia Online EU Teplice za prolaz u main round EWC 2017 Nazare nakon fenomenalne pobjede 6:3 nad Francuskom ekipom Littoral Dunkerquois. Uprava kluba je veoma zadovoljna postignutim rezultatom nad Francuskom ekipom i historijskim učeščem u Ligi Šampiona nogometa na pjesku Euro Winners Cup 2017 Nazare koje se je održalo u Portugalu.

 

,,Veliko iskustvo je za mene osobno učešče u ligi šampiona nogometa na pjesku. Euro Winners Cup je najprestižnija i najelitnija liga u svijetu beach soccer-a. Zapis u historiju povijesti našeg regiona, grada i kluba je učešče a sama činjenica da smo uspjeli pobjedit ubjedljivo Francuze sa dva igrača na klupi je pokazatelj da imamo veoma kvalitetnu mladu ekipu koja če se izgraditi u veoma jaku nepobjedljivu ekipu za Češku Superligu.

 

Hvala svima na podršci koja nam mnogo znači. Uskoro nam počinje Češka Superliga u kojoj udaramo na titulu i pravac main round Euro Winners Cup 2018. Samo Jako! ´´ izjavio je predsjednik SK Bosnia Online EU Teplice Adnan Beganović.

 

GROUP A - Preliminary round - Euro Winners Cup 2017 Nazare

 

26.5.2017 - SK Bosnia Online EU Teplice - Artur Music 0:14

27.5.2017 - FC Delta - SK Bosnia Online EU Teplice 10:1

28.5.2017 - Littoral Beach Soccer Dunkerquois - SK Bosnia Online EU Teplice 3:6

 

1. FC Delta 9b.

2. Artur Music 6b.

3. SK Bosnia Online EU Teplice 3b.

4. Littoral Beach Soccer Dunkerquois 0b.

 

Finale Lige Šampiona - Euro Winners Cup 2017

SC Braga - Artur Music 8:5

 

Najbolji golman EWC 2017 Nazare: Vitaliy Sydorenko

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.