x

SK Bosnia Online EU Teplice proslavila 6 godina postojanja!

U četvrtak 13.5.2017. sportski klub Bosnia Online EU iz Čeških Teplica je proslavio 6 godina postojanja. 

Naime, 13.5.2011. je osnovan klub preko ministarstva unutrašnjih poslova Češke republike.

 

Prvu utakmicu je ekipa beachsoccera odigrala 12.6.2011 i započela rad sa nogometom na pjesku. Nakon 6 godina SK Bosnia Online EU Teplice je veoma poznat klub u raznim državama širom svijeta a pretežno među dijasporom sa Balkana.

 

SK Bosnia je postigla za sezonu 2016 bronz poziciju Superlige Beachsoccer FAČR i juniori U9 su državni prvaci Češke. Ekipa beachsoccer SK Bosnia Online EU Teplice je odigrala 5.5.2017 pripremni prijateljski susret sa reprezentacijom Češke republike koji je Češka pobjedila 5:2. 

 

Ipak su Teplice pokazale spremnost ravnat se sa državnom reprezentacijom a postignuta dva pogodka Davida Černog su predsjednika kluba Adnana Beganovića veoma obradovala. Kapiten SK Bosnia Online EU Teplice Jiří Baran je reprezentativac Češke i njegov kolega Černy. U pripremnom susretu su obadva igrača morali nastupit za svoj klub SK Bosnia Online EU Teplice.

 

Prema izjavama predsjednika kluba Adnana Beganović je utakmica bila pripremnog prijateljskog značaj pred odlazak ekipe za Portugal gdje će SK Bosnia Online EU Teplice postići zapis historijskog značaja učešćem u ligi šampiona nogometa na pjesku ili preliminary round Euro Winners Cup 2017 Nazaré.

 

SK Bosnia Online EU Teplice očekuje u grupi A preliminary round EWC 2017 Nazaré ekipa koja je semifinalist lige šampiona 2016 godine a to ekipa iz Ukraine Artur Music. Ruska ekipa FC Delta i Francuski Littoral Beach Soccer Dunkerquois. Prva utakmica SK Bosnia Online EU Teplice počinje 26.5.2017 a bliže informacije ćemo Vam uskoro objaviti.

 

Povodom 6 godina postojanja SK Bosnia Online EU Teplice je predsjednik kluba dao javnu izjavu. ,,Veoma sam ponosan na postignute rezultate do sad. Ipak šest godina nije malo a učešče u ligi šampiona ili preliminary round Euro Winners Cup 2017 Nazare je ostvareni san za mene lično i stvar od historijskog značaja za naš klub, grad i region. Nakon zadnje provjerene informacije smo i jedina ekipa iz Češke republike koja će biti učestnik u narednoj ligi šampiona. Hvala svima na podršci!´´ izjavio je predsjednik SK Bosnia Online EU Teplice Adnan Beganović. Više informacija možete pronaći na http://sk.bosnia-online.eu ili http://www.fb.com/skbosniaonline.eu

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.