x

SK ``Bosnia`` na Međunarodnom prvenstvu u Beach Soccer!

SK "Bosnia Online EU" je završila u četvrtfinalima, nakon poraza 1:0 od ekipe "UJEP" u meču za polufinale na 8. međunarodnom državnom prvenstvu Češke Republike u Beach Soccer 2013, u kojem je nastupilo 20 ekipa. SK "Bosnia Online EU" je prvi dan takmičenja postigla veoma dobru poziciju i osvojila 2. mjesto u grupi C. Prvi su meč naši Bosanci iz Češke u grupi C pobijedili ekipu "All in Chodov" 3:2, drugi meč je pobijeđena ekipa "ZV Thierstein" 3:0, u trećem matchu grupe C je SK "Bosnia" izgubila 4:3 sa "Alianz Plzeň" i zahvaljujući penalu koji je bio veoma sporan i bit će objavljen na oficijalnom YouTube kanalu SK "Bosnia Online EU", izjavljuje predsjednik SK "Bosnia Online EU" Adnan Beganović.

Nakon poraza, ekipa je pristupila u četvrti meč po redu grupe C i remizovala sa "Beach Polabí" 2:2, nakon remize je ekipa SK "Bosnia Online EU" postigla 2. mjesto u grupi C i prolaz u osmifinale koje se igralo sljedeći dan (30.6.2013). U osmifinalima je ekipa SK "Bosnia Online EU" dobila protivnika "Petrohradska" sa kojim je odigrala 3:3 i nakon produžetaka 1:1 pa su odlučivali penali. Pogodak za SK "Bosnia" je postigao kapiten ekipe Đenan Beganović, te za njim je odmah uhvatio golman ekipe SK "Bosnia" Daniel Čihal penal protivnika, tim je ekipa postupila u četvrtfinale u kojem je protivnik bio "UJEP" i igralo se naravno za prolaz u polufinale. Nažalost ekipa SK "Bosnia Online EU" je izgubila sa 1:0, ali je pokazala veoma dobru igru i spremnost nastupati u jakim utakmicama.

Predsjednik kluba SK "Bosnia Online EU" Adnan Beganović je maksimalno zadovoljan sa rezultatom ekipe koja je jako mlada i potencijalna za napredak u top rating. Za SK "Bosnia Online EU" na 8. međunarodnom državnom prvenstvu Češke Republike su nastupili: Daniel Číhal (1), Patrik Tesař (5), Patrik Klačan (6), Michal Špicar (7), Jiří Baran (8), Stanislav Barák (10), Đenan Beganović (17)(C), Adnan Beganović (26).

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.