x

SKANDALOZNO Djevojčicu natjerali da napusti nastavu, njene helanke ometale muškarce!

Jedanaestogodišnju Bellu Jones profesori su zamolili da napusti nastavu, a razlog za to bile su njene helanke. Kako su joj rekli, njima je prekršila školski pravilnik o odijevanju. Bellina majka Kimberly objasnila je da je njena kći nosila tuniku i helanke, no u školi su zaključili da je tunika prekratka, a helanke neprimjerene za nastavu. 

Kako piše Distractify, u školi smatraju da se dječaci ne mogu kontrolirati u toj dobi te se zbog helanki ne mogu koncentrirati na nastavu. Belli je to bio jedan od prvih dana u novoj školi u Lansingu u Kansasu, a osoblje joj je posudilo trenirku.

 

Kad ih je zamolila da nazove majku kako bi joj donijela drugu odjeću, odbili su, tvrdi Kimberly. U pravilniku je pisalo da je zabranjena odjeća koja previše otkriva, no idućeg dana dodali su i helanke među zabranjenu odjeću. ž

 

``Ne razumijem zašto joj nisam smjela donijeti novu odjeću, zašto su je morali posramiti. Osjećam se loše jer se Bella jako veselila polasku u novu školu. Mi smo porodica vojnika i tek smo se doselili, a kad vas kći pita moramo li tu živjeti, srce vam se lomi``, rekla je njena majka koja tvrdi da su zaposlenici škole izolirali njeno dijete.

 

``Smatramo da je njena odjeća bila neprimjerena. Prekršila je protokol u kojem stoji da odjeća mora dosezati do 15 centimetara iznad koljena. Svi su roditelji, pa i Bellini, primili pravilnik o odijevanju na kućnu adresu, a imali smo i raspravu na tu temu.

 

Nikad nismo zabranjivali djeci da se jave roditeljima, to je potpuna laž. Istina je uvijek negdje u sredini, ljudima je najlakše povjerovati u tvrdnje roditelja. Nadam se da će ljudi sagledati ovu situaciju kao odrasli i shvatiti naš čin.

 

Da sam znala da će ovaj slučaj ovako odjeknuti u javnosti, napravila bih iznimku``, priznala je ravnateljica škole Kerry Brugardt. Bellina majka pak napominje da ne bi dala kćeri da obuče helanke da je znala da će nastati takav problem. ``Nisam protiv pravilnika, ali ni protiv zdravog razuma - rekla je. 

(avaz.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.