x

SLIKE KATASTROFE IZ NOVOG PAZARA: Alarmantno! Evakuisano 100 ljudi!

NOVI PAZAR - Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović izjavio je da je situacija u Novom Pazaru alarmantna i da je u jednom dijelu grada evakuisano 100 stanovnika zbog poplava, a da u pojedinim dijelovima grada nema struje. On je rekao da se očekuje pomoć vojske Srbije, ali i drugih institucija. Prema njegovim riječima Novi Pazar ima problema sa bujičnim poplavama, što se i sada potvrdilo.

``Zaista je teška situacija, svi su na terenu, od jutros su sva javna preduzeća sa kompletnom mehanizacijom kao i privatna preduzeća sa mehanizacijom na terenu. Očekujem pomoć Vojske Srbije sa ljudstvom i teškom mehanizacijom. Veliki dio grada nema ni struje`` rekao je on. Mahmutović je kazao da se ruše divlji mostovi koji su postavljani uz reke a koji prave veliki problem .

 

``Više od sto ljudi je u ovom trenutku evakuisano i oni se nalaze u Skupštinskoj sali a ako bude trebalo spremili smo i spotsko sajamsku ustanovu Pendik da otvorimo za smještaj``. Gradonačelnik je rekao da danas druge smjene u školama neće biti a da djeca koja su trenutno u školama treba da budu zadržana, a da sa njima ostanu i nastavnici. Inače u Novom Pazaru Jošanica je odnijela dva mosta jedan u blizini fabrike Ukras i drugi koji se tek izgrađuje kod robne pijace u tom gradu, a koji finansira Vlada Srbije.

 

Izlivanje rijeka prijeti i na teritoriji grada Novog Pazara na više mjesta, a trenutno su najugroženija mjesta oko rijeke Jošanice, gdje voda ugrožava i jedan od montažnih mostova, izjavio je pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović. Voda se izlila i u prigradskom naselju Muru, gdje policija reguliše saobraćaj, pa vozilima još može tamo da se prođe, rekao je Hasanović.

 

On je dodao da je ugroženo i naselje Jusuf potok, gdje voda prijeti da se izlije iz korita. Usljed pojave klizišta jedna kuća je srušena u Prijepoljskoj ulici u naselju Šutenovac, naveo je Hasanović.Iz gradske uprave su apelovali na sve koji žele da pomognu u odbrani grada od poplava da se jave Štabu za vanredne situacije.Svi članovi Štaba su od ranog jutra na terenu.

 

Angažovane su sve mašine javnih preduzeća, kao i mašine svih privatnika u Novom Pazaru i one se šalju na najugroženija područja.``Ukoliko kiša nastavi da pada, nećemo biti u stanju sami da se odbranimo``, rekao je Hasanović.

 

Novi Pazar ima tri brane, koje je finansirala Evropska unija, a koje su prilikom poplava 2014. zaustavile nadiranje vode u ovaj grad.Situacija na tim branama je takođe kritična.Kiša u Novom Pazaru neprestano pada već dva dana.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.