x

SMRT ELMIRA IBRAHIMIJA MISTERIJA: Automehaničara ubio ljubomorni muž?!

Policija i dalje istražuje ko je ubio automehaničara Elmira Ibrahimija (34), koji je preksinoć na Pančevačkom mostu nađen sa ranom od metka na grudima. Zasad se ne zna ni mjesto na kojem je ranjen, a kamoli motiv, koji bi, prema riječima njegovih prijatelja, jedino mogao da bude ljubomora, jer su ga svi voljeli, naročito žene!

Ibrahimi je pronađen na mostu u automobilu „tuareg“, kojim je vjerovatno pokušao da se domogne bolnice. Vjeruje se da je upucan negdje na lijevoj obali Dunava jer je istraga utvrdila da u automobili nema oštećenja od metaka niti tragova baruta. Otud i teorija da je ranjen sjeo za volan u pokušaju da potraži pomoć. Istraga, međutim, do sada nije utvrdila ni ko, ni zašto je pucao u njega, ali ni gdje se to dogodilo.

 

- Elmir je kobne večeri bio u jednom kafiću u Borči. Oko 21.40 je poslao djevojci poruku u kojoj je naveo da će se naći s njom za 15 minuta. E sad, šta je u tih nekoliko minuta i gdje pošlo po zlu, nadam se da će inspektori saznati - reko nam je jedan od njegovih bliskih prijatelja.

 

Elmir je važio za jednog od boljih automehaničara, koji je život posvetio svom poslu, te je jučer na Zrenjaninskom putu, a i nekoliko kilometara dalje, u Borči, bilo postavljano pitanje zašto bi neko njega upucao.

 

- Pa znate li kakav je to čovjek bio? Uvijek spreman da pomogne i vječito nasmijan. Ma njega su svi voljeli, a bio je i magnet za žene, koje su ga salijetale. Koliko sam ga ja upoznao, volio je samo tri stvari - automobile, mehaniku i žene. Zato i sumnjam da iza svega stoji neku ljubomorni muž - rekao nam je njegov prijatelj.

 

Elmir je radio u auto-servisu „Živković“. Vlasnik servisa Milan i njegov sin nakon tragične vijesti samo odmahuju glavom.

 

- Čuli smo da je naš Neša (Elmir) pronađen ranjen na Pančevačkom mostu. Vjerovatno je htio da se odveze do bolnice, valjda je mislio da može. O njemu mogu da kažem samo najbolje jer je bio moj učenik. Njega i njegove znam više od 15 godina. Eto, prije vas je bio i njegov brat Šeki, koji je saobraćajni policajac, ali ni on ne zna šta se dogodilo. Juri da organizuje sahranu u Dragašu. Otišao je da sačeka oca, da zajedno preuzmu Nešino tijelo i da ga tamo voze kako bi ga sahranili - rekao nam je Milan Živković.

 

- Ne znam šta da kažem... Neša je bio veseljak koji je volio svoj posao. Nakon smrti njegovog prethodnog poslodavca, dogovorili smo se da iznajmi dio garaže i ovdje radi. Mušterije su bile zadovoljne radom, a i zato što se stalno šalio. Jučer je oko 16 sati završio posao i rekao da ide nekome da pomogne u gradu, te je ponio laptop i alat radi dijagnostike - naveo je on.

(Alo.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.