x

SOBA STRAVE: Ovdje je Marija Ferizović zvjerski mučena!

BEOGRAD - Muka mi je... Kroz glavu mi prolazi mučenje koje sam preživjela. Sjedila sam ovdje, na ovoj stolici. Udarao me je u glavu, krv mi je išla iz nosa i usta. Evo, iza, na zidu, ostali su pramen kose i kapi krvi, koje su letjele s glave dok me je krvnički udarao.

Ovim riječima je Marija Ferizović (21) opisala mučenje koje je preživjela prije mjesec dana u iznajmljenom stanu, u kojem je živjela sa suprugom i njihovo troje djece.

 

Jela izmet djeteta

 

Iako joj je bilo teško, Marija je pristala da se za Kurir još jednom priseti horora koji je preživjela i s novinarima je ponovo ušla u stan strave.

 

- Naviru sjećanja i ponovo bole udarci koje sam dobila. Veći dio alata kojim me je Ahmet mučio policija je odnijela, ostali su tragovi na zidu. Ovdje, na ovoj stolici, me je udarao, potom je uzeo makaze i ošišao me. Zatim mi je brijačem obrijao glavu. Molila sam ga da prestane, plakala, ali on to nije želio da čuje - priča Marija očiju punih suza i dodaje:

 

- Na ovoj ringli grijao je šipku kojom me je žigosao po čelu. Udarao me je rukama i nogama. Ali, kao da mu ni to nije bilo dovoljno, uzeo je šipku od usisivača, njom me je udarao gdje je stigao. U jednom trenutku kad me je udario, pala sam sa stolice. Nije ni tada stao, šutirao me je i tjerao da jedem izmet djeteta... - priča nesrećna žena dok nam pokazuje iskrivljenu cijev od usisivača.

 

Kako kaže, djeca su bila sve vrijeme u drugoj sobi, ali su sve čula jer soba nema vrata.

 

- Djeci je naredio da gledaju televizor. Kad su čuli njegovu viku i moje vapaje, stala bi na prag... Plakali su, ali ih je on jurio. Kad su htjela da po svaku cijenu dođu do mene, on bi ih izudarao po zadnjici. Morali su da ga slušaju. Bili su ovdje na krevetu, ali sve su čuli i vidjeli. Bila sam brutalno prebijena. Ostalo je krvi i na čaršafu - priča Marija i rukom nam pokazuje mrlju od krvi - kaže ona, objašnjavajući da i sama ne zna kako je sve ovo preživjela.

 

Marinkoviću je nakon hapšenja određen pritvor od mjesec dana, koji uskoro ističe, a kako saznajemo od Marije, tužilaštvo je tražilo produženje pritvora.

 

Strah od Ahmeta

 

- Ne znam gdje ću i šta ću ukoliko ga puste. Strah me je da će po izlasku iz zatvora mene prvo potražiti, da me ubije. Znam da hoće jer znam kako razmišlja. Čujem da je negirao da me je tukao i da ne zna odakle mi povrede. Za žig na čelu koji mi je napravio kazao je da sam se opekla na ringlu. Ako mu ne budu produžili pritvor, odlazim s djecom u sigurnu kuću - kaže preplašena žena.

 

I pored straha, Marija kaže da neće odustati od gonjenja.

 

- Ne odustajem... Ako odustanem, potpisala sam sebi smrtnu presudu. Znam da on očekuje da mu oprostim, ali ne mogu. Ne mogu poslije svega - poručuje Ferizovićeva, još jednom zahvaljujući Kuriru na velikoj pomoći.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.