x

ŠOK! Facebook uvodi pretplatu, ali i POKLANJA po 156 eura svima koji ga koriste svakodnevno! (FOTO)

Društvena mreža Facebook odlučila je da od 1. maja uvede mjesečnu pretplatu koja će koštati 7 eura, ali je dobra stvar to što će svi korisnici koji ga redovno koriste godinama dobiti od Facebooka jednokratnu nadoknadu u iznosu od 156 eura ukoliko ga koriste svakodnevno. Tačnije, ukoliko su u posljednje vrijeme imali makar jednu dnevnu interakciju, lajkovanje, komentarisanje, ostavljanje statusa i slične aktivnosti.

Ovu odluku je donio lično Mark Zakerberg, osnivač Facebooka.

 

U uslovima korištenja, koje gotovo niko ne čita, postoji sekcija u vezi sa plaćanjem koja Facebooku omogućava da od korisnika zahtjeva da plate svaki mjesec korištenja, čak i prije nego što je pretplata zvanično uvedena.

 

Nažalost, ova promjena neće zaobići ni Srbiju. Facebook je najavio otvaranje zvaničnog predstavništva za Balkan u Beogradu koje će vršiti naplaćivanje ove usluge, ali i tužiti sve one koji ne žele da plate zaostale pretplate.

 

Pretplata će, kao što smo već pomenuli, koštati 7 eura i moći će da se plati putem kreditne kartice, sms poruke ili direktno u Facebookovom predstavništvu.

 

Ova odluka Zakerberga će se sigurno loše odraziti na popularnost kompanije, pa možemo očekivati drastičan pad u broju korisnika.

 

Kako će se ova situacija odvijati i da li će Facebook smanjiti pretplatu ili ukinuti plaćanje nadoknade, vidjećemo u narednim nedjeljama, ali u toku dana Facebook će objaviti i zvanično saopštenje, kao način na koji svako može da naplati 156 eura. P.S. Aprilili.

(Telegraf.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.