x

ŠOKANTNA ISTINA KOJA SE KRIJE o medalji koju je osvojio atletičar Amel Tuka!

Sjajni mladić iz Kaknja po imenu Amel Tuka osvojio je prvu medalju za Bosnu i Hercegovinu na svjetskim prvenstvima u atletici, i to u jednoj od najelitnijih disciplina, onoj na 800 metara… To je zaista nevjerovatan uspjeh, koji je razveselio milione Bosanaca i Hercegovaca širom svijeta. O uspjehu skromnog 24-godišnjaka iz Kaknja, u komentaru koji je objavio NKP.ba iz pera Admira Karića, stoji, između ostalog, i sljedeće:

– Prepoznatljiv stil trčanja, pokazivanje vjerskih uvjerenja i neskrivanje patriotizma, uticali su da Amel Tuka bude jedan od najpopularnijih sportista na Svjetskom prvenstvu u atletici, i stalno u prvom planu režisera prenosa, pa čak i nekoliko sati prije samog nastupa. Iako trenutno živi u Italiji, u Veroni, Amel Tuka je veći Bosanac i Hercegovac od mnogih.

 

AMBASADOR DRŽAVE. Za razliku od mnogih sportista, kako u individualnim tako i u kolektivnim sportovima, Amel Tuka je svojim ponašanjem, odmjerenim izjavama i sjajnim nastupima, pobrao simpatije svih Bosanaca i Hercegovaca, bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost. U Amelu su svi vidjeli Bosnu i Hercegovinu i on je najbolji ambasador sporta iz Bosne i Hercegovine.

Zahvaljujući Amelu, za Bosnu i Hercegovinu je u ovom mjesecu čulo najmanje milijardu stanovnika širom planete… – piše, između ostalog, Karić.

 

ISTINA KOJA SE KRIJE. Ipak, iza ovog velikog uspjeha postoji istina koja se krije, a za koju jako malo ljudi zna.

 

Naime, fenomenalan rezultat Amela Tuke došao je uprkos, a ne kao posljedica brige bosanskohercegovačkog društva za sport i u konkretnom slučaju za atletiku.

 

O tome možda i najbolje svjedoče fotografije koje su prije manje od mjesec dana objavljene na stranici Atletskog kluba “Sarajevo”, koje potvrđuju da u glavnom gradu BiH sada i zvanično nema uslova za ovaj sport.

 

– I zvanično je Sarajevo grad bez uslova za atletiku i atletska takmičenja. Staza koja je izgrađena 1996 godine je u šokantnom stanju – navedeno je u statusu na Fbu.

 

Kako se može vidjeti na fotografijama koje prenosimo, atletska staza na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” na sarajevskom Koševu je u očajnom stanju.

(Doznajemo.com)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.