x

ŠOKANTNO! BIVŠI MINISTAR BESKUĆNIK: Ljekari ga sklonili s ulice da se ne bi smrzao!

Srbija - Slobodan Vuksanović, nekadašnji prvi čovjek prosvjete, živi na ulici i spava po parkovima. Slobodan Vuksanović, nekadašnji ministar prosvjete u vladi Vojislava Koštunice, živi kao beskućnik, saznaje Kurir! Ovaj nekada visokopozicionirani političar i doktor nauka, kako saznajemo, našao se na ulici poslije razvoda i gubitka profesorskog posla.

Njega su, smrznutog i gladnog, nedavno u parku na klupi, po prijavi građana, pronašli ljekari iz najbližeg doma zdravlja.

 

Pokupili ga sa klupe

 

- Čovjek je bio u jednom beogradskom parku na velikom minusu, usred noći. Bio je sav iznemogao, tresao se od hladnoće, na sebi je imao samo tanku jaknu, a pored njega je bio ranac. Jedan od prolaznika je primijetio čovjeka kako satima sjedi na klupi i riješio je da to prijavi dežurnoj službi najbližeg doma zdravlja. Ekipa je ubrzo stigla, uvjerila se da nije pijan, već vrlo slab i iznuren. Nije uopšte ni krio da je već registrovan kao beskućnik, ali mu je bilo veoma neprijatno. Kod sebe nije imao dokumenta, ali je rekao i kako se zove i da je bio ministar i univerzitetski profesor. Ispričao je i da je skoro izgubio posao, da se u međuvremenu razveo i da se iselio iz zajedničkog stana - ispričao je naš izvor.

 

Htio da ide u straćaru

 

Prema navodima našeg sagovornika, ljekari koji su pokušali da mu pomognu u parku su ga tek tada prepoznali.

 

- Nije ličio na sebe. Prosto nevjerovatno. Bio je vrlo zapuštenog izgleda. Molio je da ga ne vode u prihvatilište za beskućnike u Kumodraškoj ulici, gdje je mogao da se ugrije, okupa i jede. Odmahivao je rukom i ponavljao da ima prijatelja kod koga može da prenoći. Dao je adresu. Međutim, kad su tamo stigli, zatekli su gotovo straćaru, ali on je insistirao da želi da ga tu ostave. Nisu imali kud, pa su se tu i rastali - otkriva sagovornik Kurira.

 

Slobodana Vuksanovića nismo uspjeli da dobijemo.

 

Podsjetimo, Kurir je 2014. došao do snimka na kojem se vidi kako Vuksanović od nepoznatog muškarca uzima svežanj novčanica. On je tada govorio i o svojoj teškoj materijalnoj situaciji:

 

- Živim u 32 kvadrata, a prošle godine sam prodao auto da bih vodio djecu na more. To je potpuno izmišljeno! Evo, ja sam lopov kao Mišković, uhapsite me. Ružno je da uzimate jadnika koji piše knjige za djecu.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.