x

SP u rukometu: Bjelorusija pobijedila Mađarsku, Danska teže od očekivanog savladala Katar!

Odigrane su utakmice 5. kola u grupama C i D na Svjetskom rukometnom prvnestvu koje se održava u Francuskoj. Bjelorusija i Mađarska odmjerili su snage u okviru grupe C, a na kraju je bilo 27:25 za Bjelorusiju.

Danska je pobijedila Katar u grupi D rezultatom 32:29 i okončala je utakmice u grupi sa maksimalnim učinkom.

 

Bjelorusija i Mađarska vodile su žestoku borbu u uvodnim minutama meča. Bjelorusi su vodili 6:5 u 9.minuti, ali su Mađari vrlo brzo izjednačili. Igrale su se disciplinovane odbrane sa obje strane i rezultat je često bio poravnat.

 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Ipak, Bjelorusi su na odmor otišli sa dva gola prednosti, bilo je 15:13. U nastavku je bilo dosta neizvjesnosti. Premda su Bjelorusi imali prednost, Mađari su uspjevali da poravnaju. U 50. minuti utakmice bilo je 22:22. Međutim, spomenuti rezultat nije se dugo zadržao na semaforu jer su Bjelorusi sa dva brza gola ponovo došli do prednosti. Uspjeli su je sačuvati do kraja meča, bilo je 27:25.

 

Premda je Bjelorusija bodovno stigla Mađarsku ostala je na četvrtom mjestu grupe C i u osmini finala igrat će protiv Danske. Mađari će u narednoj rundi odmjeriti snage sa Švedskom.

 

Premda je Danska na početku utakmice povela protiv Katara u 10. minuti je semafor pokazivao 6:6. Ipak, Danci vrlo brzo vraćaju prednost, poveli su 10:8. Kasnije su Danci vodili 12:10, 13:11. No, do kraja prvog poluvremena Katar je uspio da poravna na 14:14, a onda su iznenađujuće i poveli sa 16:14. To je bio rezultat prvog dijela.

 

U prvoj polovini drugog dijela Katar je držao prednost. Ipak, u 50.minuti Danci su stigli do poravnanja, a potom i do vodstva 25:24. Kvalitet Danske došao je do izražaja u presudnim trenucima, slavili su 32:29 i sa maksimalnim učinkom od pet pobjeda izborili su osminu finala gdje će igrati sa Bjelorusima. Katar će imati težak zadatak, igrat će protiv razigranih Nijemaca.

 

Izvor: Klix.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.