x

SPASIMO JOŠ JEDAN MALENI ŽIVOT: 15-mjesečni Nail, iz Bužima, vodi tešku bitku sa zloćudnim tumorom! (FOTO+VIDEO)

Na adresu portala Cazin.NET pristigao je apel za pomoć u liječenju teško oboljele petnaestomjesečne bebe, Naila, iz Bužima koji boluje od zloćudnog tumora.  Mali Nail Lelić rođen je 22.09.2015. godine u Bužimu. Tada je…

Na adresu portala Cazin.NET pristigao je apel za pomoć u liječenju teško oboljele petnaestomjesečne bebe, Naila, iz Bužima koji boluje od zloćudnog tumora. 

 

Mali Nail Lelić rođen je 22.09.2015. godine u Bužimu. Tada je po prvi put spoznao ovaj svijet i prodisao svojim malim plućima. Međutim svijet mu nije pripremio ugodnu dobrodošlicu. Ubrzo nakon rođenja počeli su se javljati zdravstveni problemi. Od novembra prošle godine nije mogao stojati na svojim nogama.

 

Roditelji su liječničku pomoć potražili u Bužimu, Bihaću i Tuzli te nakon mnogobrojnih pretraga i nemogućnosti uspostavljanja dijagnoze Nail je upućen u Sarajevo. Magnetnom rezonancom otkriven mu je tumor na kičmi.

 

Nail ima tek 15 mjeseci a već je veliki borac za svoj život. Trenutno se nalazi na liječenju u sarajevskoj bolnici Jezero na odjelu hematologije. Prisjetimo se, u istoj bolnici na odjelu pulmologije hospitalizirana je i malena Mia Mujadžić.

 

Nail se već dva mjeseca žustro bori za život. Zloćudni tumor se proširio i obuzeo kičmeni stub, bubrežne žlijezde, bubrege i desno plućno krilo. Po riječima liječnika najteži je slučaj na odjelu hematologije. Ovako mali i slabašan prima kemoterapije.

 

Liječnici preporučuju liječenje u Italiji ili Turskoj. 

 

Roditelji malog Naila, Jasminka i Dževad Lelić imaju još dvije kćerke, oboje su nezaposleni i trebaju vašu pomoć u borbi za život svog sina. Za liječenje malog Naila potreban im je novac.

 

Na Facebook-u je osnovana grupa podrške, Spasimo život malom Nailu Leliću u kojoj možete svakodnevno pratiti Nailovo stanje kao i odvijanje akcije.

 

Ono što je nas najviše dirnulo u srce i rastužilo je izjava oca oboljelog.

 

Naime, ukoliko se Nailovo stanje pogorša i on izgubi bitku u borbi za život, do tada prikupljeni novac, uz saglasnost svih koji su učestvovali u ovoj akciji, roditelji će preusmjeriti za liječenje nekom kome je potrebno.

 

Razgovor sa Nailovim ocem pogledajte u video prilogu:

 

Pokazali smo kroz slučaj malene Mije da možemo biti ujedinjeni i tada činiti čuda. Zato, vas, dobre ljude, molimo, i ovaj put se odazovite apelu za pomoć. Znamo da su naši Krajišnici najhumaniji ljudi i da rado pomažu, ali i da je svakim danom sve više oboljelih i sve manje mogućnosti. Međutim, ne smijemo odustati.

 

Svaki život je vrijedan. Ne smijemo izgubiti malog Naila.

 

Pomozimo mu da dočeka bezbrižno djetinjstvo, da se školuje, raste i odrasta. Ko zna, možda baš Nail jednoga dana bude liječnik i svojim rukama spasi mnoge živote. 

 

Adresa: Selo Mrazovac 73, Općina Bužim

Kontakt telefon: Dževad Lelić, 062/868-558

 

Također, svoje novčane priloge za Nailovo liječenje, možete izvršiti uplatom na brojeve žiro računa koji su navedeni u galeriji: 

 

Izvor: Cazin.net/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.