x

SPASIOCI POLUDJELI: Majka ostavila dijete (4) samo na bazenu!

Djevojčica u suzama šetala među kupačima i u panici dozivala majku! Nemila scena odigrala se u četvrtak poslije podne na jednom kupalištu u Osijeku, kada je potresena četvorogodišnja djevojčica uplakana tražila svoju majku.

U jednom trenutku je ugašena i muzika, a spasioci su preko razglasa dozivali majku, koja se ni nakon nekoliko uzastopnih poziva nije odazvala, piše Glas Slavonije. Kako je djevojčica neutešno plakala, u potragu za majkom su krenuli i brojni kupači.

 

Nakon više od pola sata, majka je došla do ambulante gdje je dijete bilo sa spasilačkom službom. Vikala je na drugu svoju djecu koja, kako je rekla, nisu čuvali svoju mlađu sestru iako je trebalo!

 

- Kolega je upozorio majku da mora biti odgovornija u pogledu čuvanja djeteta na bazenu, na šta se ona uvredila i otišla bez ikakvog komentara, nije rekla ni hvala – kaže spasislac Marko Lukenda.

 

On je objasnio kako na svakih 20 - 30 metara, odnosno kod svakog bazena postoje dva ili tri razglasa i tvrdi kako je nemoguće da roditelj ne čuje da ga zovu.

 

Srećom, 90 posto roditelja dođe po dijete čim ih spasilac prvi put pozove preko razglasa.

 

Slične slučajeve, kada se dijete izgubi na bazenima, imaju bar jednom nedjeljno.

 

- Neki roditelji misle da smo mi dadilje i da treba da čuvamo njihovu djecu. Mi smo tu da pazimo na sigurnost djece i ostalih kupača, ali roditelji moraju da paze na dijete i da ga ne ostavljaju samog na bilo kojem bazenu i na velikoj udaljenosti od sebe, naročito ne na Kopiki među više hiljada posjetilaca - zaključuje Lukenda.

(Alo.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.