x

SRAMOTNE OPTUŽBE! ROĐACI KRIVE MAJKU ZA VELIKU TRAGEDIJU KOD ŽABARA: Plašila se da se ne uguši, mogla je da spasi bebe...

Dječak od dvije i djevojčica od godinu dana nastradali su u subotu u požaru u selu Porodin kod Žabara kada su se, prema prvim rezultatima istrage, upalile svjećice na novogodišnjoj jelki!

Nesrećna dječica ostala su sama u kući dok je njihova majka Milica M. otišla do štale da nahrani stoku. Tragedija se, prema saznanjima Kurira, dogodila u ranim jutarnjim satima.

 

Otrčala kod komšija

- Još ne znamo kako se sve to desilo. Neki pričaju da su u sobi bile uključene novogodišnje lampice, koje su izazvale požar, jer je došlo do kratkog spoja. Priča se i da je u sobi bio neispravan šporet i da se on zapalio, kao i da je dijete otvaralo šporet na drva iz kog je ispao žar. Kad je majka ušla u sobu u kojoj su djeca boravila, vidjela je samo gust dim i čula dječaka kako jauče, pa je otrčala po pomoć kod komšija. Nažalost, dok su stigli vatrogasci, bilo je već kasno, djeca su preminula - ispričali neki meštani Porodina.

 

U Porodin su došli vatrogasci iz Žabara, kao i njihove kolege iz Požarevca. Uprkos brzoj reakciji, kuća s dječicom je izgorjela.

 

- Vatrogasci su za desetak minuta stigli na mjesto tragedije. Međutim, nesrećnoj deci nije bilo spasa. Njihova izgorjela tijela pronađena su u ruševinama kuće - nastavljaju mještani.

 

Roditelji stradale djece nisu se previše družili sa mještanima, jer su se u Porodin skoro doselili. Otac Martin J. je rodom iz Svilajnca, dok je Milica iz Jagodine.

 

- Oni su u Porodin došli prije nekoliko godina, jer je Martina usvojio deda Mira, da bi oni brinuli o njemu, pošto sa svojim biološkim sinom nije bio u dobrim odnosima - rekli su nam mještani.

 

Otac sjekao drva

 

U vrijeme kada je izbio požar, otac Martin nije bio u selu i tek kasnije je saznao za tragediju.

 

- On je rano ujutru otišao u brda da siječe drva, jer je tako izdržavao porodicu, pošto mu žena ne radi. Imali su samo to dvoje djece zbog kojih su se mučili, a sad ostadoše bez oboje - kažu mještani.

 

Po nalogu zamjenika osnovnog javnog tužioca u Požarevcu, tijela nastradale djece preneta su na obdukciju u požarevačku opštu bolnicu da bi se utvrdio tačan uzrok njihove smrti.

 

ROĐACI KRIVE MAJKU MILICU

 

Milica M., majka nastradalih beba, nakon tragedije je na Fejsbuku objavila porodičnu fotografiju i napisala dirljivu poruku.

 

- Sreće naše, ljubavi mamine i tatine, počivajte u miru. Neka vas dragi Bog čuva i na onom svijetu - navela je majka.

 

Međutim, ovo je naišlo na osudu njenih prijatelja, koji su je proglasili krivcem za smrt dječice. Na društvenoj mreži su se javili rođaci njenog supruga koji su iskazali bijes zbog toga što Milica nije uhapšena i krivili je da nije pokušala da spase bebe „da se ne bi ugušila od dima“.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.