x

SRCE DA PREPUKNE: Umro dječak koji je želio da ga sahrane uz majku!

Filip je znao da će da umre, a njegova posljednja želja bila je da ga sahrane uz majku kako bi ga čuvala. Umro je u londonskoj bolnici u kojoj je provodio posljednje dane. Filip Kvansi (7) čija je posljednja želja bila da bude sahranjen uz majku preminuo je u petak.

On se od malena borio s raznim bolestima, a prošle godine dijagnostifikovana mu je i leukemija kojoj nije uspio da se odupre.

 

Iako je od početka bio osuđen na bitku s bolestima, njegov život odnio je rak, koji se na kraju proširio po čitavom stomaku.

 

Njegova majka, Agnieska umrla je 2011., takođe od raka, a sahranjena je u Poljskoj. Zbog toga je Filipov otac Piotr (40) pokrenuo kampanju da sakupi novac i svom mališanu ispuni posljednju želju. U kratkom roku uspio je da prikupi potrebna sredstva.

 

- Otišao je moj dječak, praznina će sada zauvijek biti uz mene i u mom srcu, ali on nikad neće biti zaboravljen i uvijek će biti voljen.

 

Puno hvala svima na podršci koja će mi omogućiti da ispunim Filipovu posljednju želju da ga sahranim pored majke - rekao je mališanov otac, prenosi Dejli Mejl.

(Alo.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.