x

SRK ``Tvrđava`` organizovao humanitarnu akciju!

Članovi sportsko-rekreativnog kluba ``Tvrđava`` Zenica protekle subote, 17. 09. 2016. godine posjetili su štićenike Doma za nezbrinutu djecu ``Dom porodica`` Zenica, te drugu godinu zaredom organizovali humanitarnu akciju podjele bajramskih paketića. Pomenuta akcija osmišnjena je, realizirana i finansirana isključivo od članova i simpatizera Kluba, a kupljeno je i upakovano 85 paketića.

``Sama akcija je humanitarnog karaktera i ima za cilj unošenje bajramske radosti u život ovih mališana, ali i širenje jedne pozitivne poruke i energije u naše društvo, što je ujedno i naša misija po planu i programu rada kluba. Sam klub se uglavnom bavi airsoftom, ali se paralelno bavi i humanitarnim radom i radom na širenju općeg dobra, morala i društveno korisnim aktivnostima. Tako smo dosad organizovali nekoliko humanitarnih akcija u kojima su učestvovali airsoft klubovi iz cijele BiH, pa čak i iz susjedne Hrvatske, odazivali smo se na svaku humanitarnu akciju na koju smo bili pozvani, učestvovali smo u akcijama darivanja krvi više puta, u akcijama čišćenja izletišta Smetova i Zmajevca i sličnim akcijama``, rekao je Dženis Imširović, predsjednik kluba ``Tvrđava``.

 

Jedan od razloga ovogodišnjeg bajramskog druženja, jeste komunikacija sa mlađom generacijom, kao i želja da se mladim ljudima pruži pozitivan i dobar primjer u vremenu kada smo najviše okruženi lošim i negativnim dešavanjima, kriminalom, nemoralom, pohlepom, sivilom i pesimizmom, te da damo našem društvu nešto dobro, a ujedno da se zabavimo, da uživamo i da zdravo živimo.

 

``Akcija podjele paketića ovoj djeci za sve nas, članove ovog kluba, predstavljala je kako jedan izazov, tako i jednu životnu lekciju. Dosta smo se družili sa djecom, razgovarali, te ih upoznali o načinu rada našeg kluba, obzirom da je bilo dosta interesovanja. Emocije su učinile svoje. Nije jednostavno biti okružen među svom tom djecom i ostati ravnodušan. Bedeme ovog kluba uspjeli su rasplakati svojim iskrenim osmijehom, radoznalošću, kreativnošću, ali i velikom voljom za životom. Ovi mališani su nas naučili da budemo sretni i zadovoljni u životu koliko god i čega god da imamo, te da ne patimo za materijalnim stvarima. Ovo je smisao našeg kluba, naše Tvrđave! Posebno se zahvaljujemo našim bedemima koji su na svojim leđima iznijeli cijelu akciju, kao i mnogim prijateljima koji nisu članovi kluba, ali su rado podržali ovu humanu priču``, poručili su članovi kluba ``Tvrđava``, takozvani ``Bedemi``.

 

O KLUBU

 

Sportsko-rekreativni klub ``Tvrđava`` je klub koji je registrovan u septembru 2014. godine. Prvenstveno se bavi airsoftom, a u planu i u statutu kluba planira se pokretanje streljačke sekcije, rafting i ronilačke sekcije, planinarenje i gorsku službu, ekološku službu i modelarstvo. Ovo je prvi klub ove vrste u Zenici. Pored ovog kluba na području Kantona djeluju klubovi u Maglaju i Jelahu, tako da je klub ``Tvrđava`` treći  u Zeničko-dobojskom kantonu, ali zahvaljujući zainteresovanosti mladih po brojnosti, brzo je prerastao mnoge starije klubove u Federaciji.

 

Klub ``Tvrđava`` se isključivo finansira od članarina i od rijetkih donacija. Otvoreni smo za prijem novih članova, za sugestije i prijedloge, te za svaki vid podrške u našem radu.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.