x

STARAC KOJI JE ZAKLAO SINA U OBRENOVCU MRTAV HLADAN OBJASNIO RAZLOGE: Moram sam to uraditi jer je htio...

BEOGRAD - Rođeni sin htio je da me vodi u starački dom protiv moje volje. Kad smo se vratili kući, posvađali smo se i čekao sam da legne, a onda sam uradio to što sam uradio. Ja sam mu presudio, rekao je na saslušanju Radomir Ilić (79) iz sela Piroman kod Obrenovca, koji je osumnjičen da je ubio sina jedinca Ljubisava (47) na spavanju.

Kako nezvanično saznajemo, Radomir je u tužilaštvu do detalja ispričao šta se u četvrtak dogodilo, a nakon saslušanja određen mu je pritvor, ali i psihijatrijsko vještačenje.

 

Dokrajčio ga nožem

 

- Priznajem da sam ga ubio. Ljuba je htio da me smjesti u dom. Nisam tamo htio da idem, njegova je dužnost bila da se brine o meni. Kad smo stigli tamo, rekli su nam da su iz Centra za socijalni rad otišli po mene. Vratili smo se kući. Čekao sam da legne, a onda sam otišao u šupu da uzmem sjekiru. Kad sam ga udario, bio je još uvijek živ i onda sam uzeo nož i ubo ga u vrat da ga dokrajčim - rekao je navodno na saslušanju Radomir, a prenosi dobro obaviješten izvor Kurira.

 

On dodaje da je starac bez griže savjesti objasnio i da je poslije toga obrisao nož i otišao da kaže komšiji šta je uradio.

 

- U prvom trenutku su mislili da se šalim, ali su se kasnije uvjerili i zvali policiju i Hitnu pomoć - rekao je Radomir.

 

Ilić nije osećao grižu savjesti zbog ubistva ni za vrijeme uviđaja.

 

Tražio da jede

 

- Mirno je čekao, čak je tražio da jede. Djelovao je opušteno, kao da ništa nije uradio. Na pitanje zašto je ubio sina, pravdao se riječima da ga je Ljubisav maltretirao i da to više nije mogao da izdrži - rekao je naš sagovornik.

 

Komšije kažu da je sukob između oca i sina bio zbog njegove penzije.

 

- Deda je devizni penzioner, penziju je stekao u Francuskoj. Nije bila mala, ali šta vrijedi kad nije znao da živi. Kad bi uzeo penziju, potrošio bi je za nekoliko dana, sve je čašćavao i plaćao da ga ljudi prevezu do određenog mjesta. Mnogo novca davao je i za alkohol. Kad bi potrošio penziju, nisu imali ni za hljeb - priča jedan od komšija i dodaje da su pokojnog Ljubisava svi voljeli jer je bio boem i uvijek spreman da drugome pomogne bez obzira na situaciju u svom domu, naglašavajući da je sada najteže Ljubinim sinovima.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.